COLI
Uwaga na skażenie wody bakterią coli w Zachodniopomorskim!
dodano 10-5-2016
Pojawił się kolejny trop w poszukiwaniach źródła bakterii EHEC, która zabiła prawie 40 osób.
dodano 17-6-2011
Warszawiacy nie mają czego się obawiać. W warzywach sprzedawanych w stołecznych sklepach i na bazarach nie ma śmiercionośnych bakterii pałeczek okrężnicy. Potwierdzają to ujawnione w weekend wyniki b…
dodano 6-6-2011
Za wybuch epidemii ciężkich zakażeń bakterią E.coli odpowiada nieznany dotąd szczep tego drobnoustroju. Nowa bakteria jest wyjątkowo niebezpieczna. Jest bardziej złośliwa i toksyczna niż którekolwiek…
dodano 2-6-2011
W czasie wielu epidemii ofiarami padają najczęściej dzieci, ponieważ nie mają rozwiniętego systemu immunologicznego. Tym razem, przy epidemii bakterii E. coli najbardziej zagrożone są kobiety. Naukow…
dodano 1-6-2011
Sprawdziliśmy i potwierdzamy - wyłowione z Wisły ryby można jeść bez obaw. Dowodzą tego wyniki badań, które zleciliśmy Zakładowi Higieny Weterynaryjnej. Co więcej, warszawiacy, których zaprosiliśmy d…
dodano 15-5-2010