KONTROLA SANEPIDU
Wielu przedsiębiorców obawia się urzędowych kontroli w swojej firmie. Sprawdź, co może sprawdzić skarbówka i sanepid i jak przygotować się do wizyty?
dodano 23-3-2021
Przedstawiciele Sanepidu odnotowali w województwie kujawsko-pomorskim 14 otwarć lokali gastronomicznych pomimo lockdownu. Najwięcej w Bydgoszczy i okolicach - 9. Dwa z nich otrzymały decyzję o zamkni…
dodano 3-2-2021
W miniony czwartek (03.12.2020) pracownicy sanepidu w asyście policjantów przeprowadzili kontrole w dwóch toruńskich galeriach handlowych. - Urzędnicy wraz z funkcjonariuszami sprawdzali czy pracowni…
dodano 4-12-2020
WSSE w Rzeszowie w ramach akcji "lato 2020" kontrole podkarpackie lokale gastronomiczne. Co mówią najnowsze statystyki? W okresie od 15 czerwca do 21 czerwca Państwowa Inspekcja Sanitarna przeprowad…
dodano 23-6-2020
W Szkole Podstawowej nr 343 przy ul. Kopcińskiego 7 została przeprowadzona kontrola boiska ze sztuczną nawierzchnią. O kontrolę Sanepidu wnioskowała dyrekcja szkoły, w porozumieniu z władzami dzielni…
dodano 4-3-2020
Dzieci w toruńskich podstawówkach mają za ciężkie plecaki. Sanepid co roku sprawdza co nasze pociechy zabierają ze sobą do szkoły. W środku nie tylko duża ilość podręczników, ale również sporo niepot…
dodano 21-11-2019
Chcesz się załatwić? Musisz się wylegitymować. Dopiero wtedy dostaniesz klucz do toalety. Taki system funkcjonuje w Zespole Szkół Budowlanych numer 1 w Krakowie.
dodano 10-10-2019
Jednym ze stałych punktów wizyt nad polskim morzem jest wizyta w tamtejszych lokalach gastronomicznych. Wyjazd w tamte rejony bez zjedzenia smażonej rybki dla większości wydaje się być swoistą aberra…
dodano 14-8-2018
Sezon letni już niebawem w pełni, a więc wczasowe kurorty już zacierają ręce. Wkrótce przeżyją prawdziwe oblężenie turystów, a ci przeżyją prawdziwą szkołę życia – jeden zły wybór, a wyczekiwany wypo…
dodano 15-6-2018
W wielu nadmorskich miejscowościach sezon już się rozpoczął. Dobra pogoda sprawia, że już teraz turyści masowo odwiedzają kurorty nad Bałtykiem. Branża gastronomiczna już zaciera ręce na przewidywane…
dodano 4-6-2018
Zbliżający się okres letni to czas żniw dla właścicieli smażalni ryb, lodziarni, piwiarni czy restauracji. Zdarza się, że, chcąc zarobić na rzeszy wygłodniałych turystów, zapominają oni o przepisach …
dodano 7-5-2015
Prowadzenie nawet niewielkiego biznesu np. sklepu spożywczego, wiąże się z licznymi obowiązkami i koniecznością przestrzegania wielu przepisów. Oprócz kontroli skarbowej, która sieje największy postr…
dodano 8-4-2015
Prowadzisz smażalnię ryb lub budkę z lodami? Kontrolę sanepidu masz jak w banku. Latem pod lupę inspektorów sanitarnych trafiają głównie obiekty sezonowe, ale kontrole sanepidu odbywają się przez c…
dodano 11-6-2013
Jeśli jesteś właścicielem firmy, możesz spodziewać się kontroli ze strony ponad 40 różnych inspekcji, urzędów i organów kontroli. A jeśli twój biznes to smażalnia ryb czy budka z lodami, kontrolę sa…
dodano 24-9-2012