MIĘSO Z PADNIĘTYCH ZWIERZĄT
Biegunka, wymioty, gorączka, krwawienie z przełyku i żołądka, a w ostateczności – śmierć w niewyobrażalnych męczarniach. Oto co grozi człowiekowi, który zje padlinę skażoną niebezpiecznymi bakteriami…
dodano 6-4-2013
Piotr M. (43 l.), właściciel ubojni zwierząt z Rosławowic koło Rawy Mazowieckiej (woj. łódzkie), u którego odkryto sto ton mięsa niewiadomego pochodzenia, był wczoraj po raz kolejny przesłuchiwany pr…
dodano 5-4-2013
W ciągu roku odnotowujemy kilkanaście podobnych przypadków i obecnie toczy się kilka dochodzeń w prokuraturach
dodano 5-4-2013
Czy to możliwe, by na rynek trafiły wędliny zrobione z chorych i martwych zwierząt? Prokuratura Okręgowa w Łodzi prowadzi śledztwo w sprawie podejrzanej ubojni w Białej Rawskiej (woj. łódzkie), któ…
dodano 4-4-2013