OMEGA-3
Można raczyć się także tuńczykiem, dorszem, halibutem, łososiem czy sardynkami. Ryby, szczególnie określane mianem tłustych”, są najlepszym źródłem kwasów omega-3. Problem w tym, że statystyczny Pola…
dodano 3-3-2023
Chcesz cieszyć się witalnością i zdrowym sercem? Pomogą ci w tym wielonienasycone kwasy tłuszczowe
dodano 19-3-2012
Z badań japońskich naukowców wynika, że kobiety, które dużo ćwiczą, uprawiają jogging i odżywiają się zdrowo, wcześniej przechodzą menopauzę. W ciągu 10 lat naukowcy przebadali 3100 kobiet w dojrzały…
dodano 13-10-2011
Naukowcy z Uniwersytetu Stanu Ohio udowodnili, że kwasy omega-3 zawarte w niektórych rybach morskich niwelują stres, lęki i zmniejszają stany depresyjne. Dodatkowo pomagają zwalczać infekcje i przysp…
dodano 20-7-2011
Występują głównie w rybach morskich, jak łosoś (norweski), dorsz, makrela, tuńczyk, śledź, wyławianych w zimnych wodach. Nienasycone kwasy tłuszczowe omega-3 to prawdziwy skarb dla organizmu.
dodano 22-10-2010