ŻURAWINA
W listopadzie do sklepów trafiają świeże owoce żurawiny. To doskonały czas, by przygotować domową konfiturę, którą wykorzystamy np. do bożonarodzeniowego pasztetu. Jej przygotowanie potrwa chwilę i n…
dodano 14-11-2024
Jedna z turystek, która przyjechała do Zakopanego postanowiła smak gór zabrać ze sobą do domu. W tym celu zakupiła słoik z "naturalną podhalańską żurawiną" pod Gubałówką. Jak się jednak okazało, żura…
dodano 3-6-2024
Kojarzymy ją głównie jako słodki dodatek do oscypka z grilla, jednak żurawina ma znacznie więcej zastosowań i warto po nią sięgnąć, póki trwa sezon. Właściwości tego owocu są nieocenione dla naszego …
dodano 1-12-2023
Pasztet to idealna potrawa na świąteczny stół. Nieważne, czy będzie zrobiony z mięsa, warzyw czy ryb; ważne, by podać go z odpowiednim sosem, z którym będzie smakował jeszcze lepiej.
dodano 1-4-2014
Pasztet to idealna potrawa na świąteczny stół. Nieważne, czy będzie zrobiony z mięsa, warzyw czy ryb; ważne, by podać go z odpowiednim sosem, z którym będzie smakował jeszcze lepiej.
dodano 1-4-2014
Sezon na przetwory w pełni, dlatego warto jest znać różne przepisy. Powiemy jak przyrządzić smaczny chutney z żurawinami, morelami i jabłkami. Czego będziemy potrzebować i jaki będzie koszt zrobienia…
dodano 16-9-2011