Oto Toruń przybliżył historię otwarcie toruńskiej restauracji. Restobar Szamanko ugościł pierwszy klientów w lutym 2023 roku. Lokal od razu skradł serca torunian, ponieważ pierwsze skrzypce odgrywa tutaj słynny szaman, który przeprowadza klientów przez świat duchów.
Zobacz także: Rydzyk sięga głębiej do kieszeni pielgrzymów! Tego się nie spodziewali. Liczby mówią wszystko
Godne uwagi jest także same menu. Jak opisuje toruński portal, w lokalu można zjeść pizzę „Chujetti”, pizzę „Małgosia na Haju” czy pizzę „”Daj mi Klapsa”. Jednak największą furorę robi ostatnio pizza „Patyczaki i Robaki”. W jej skład wchodzą: sos parmezanowy, mozarella, szparagi, pancetta, żółtko i… bekonowe świerszcze. Za ten nietypowy przysmak trzeba zapłacić 48 zł.
- Ta pizza to nasza specjalna, wiosenna propozycja. Zawiera nie tylko szparagi, ale i jadalne świerszcze - hodowlane - w bekonowej posypce. Nie chcemy wzbudzać żadnych kontrowersji. Po prostu proponujemy w Toruniu coś nowego i zapraszamy – mówi w rozmowie z „Nowościami” Agnieszka Żywicka, właścicielka "Restobar Szamanko".