Burgery, zapiekanki, frytki, gofry, naleśniki tradycyjne lub z Kimichi (Korea), makaron z batatów, azjatyckie pierożki, steki, pizza z pieca opalanego drewnem czy pastrami to tylko niewielki fragment tego, czego będziemy mogli skosztować. Będzie także konkurs - dziesięcioosobowe jury będzie wybierać danie sezonu 2018, a uczestnicy wydarzenia za pośrednictwem specjalnej aplikacji przyznają nagrodę publiczności.
Oprócz wyśmienitych potraw nie zabraknie także innych atrakcji, które przygotowało Centrum Praskie Koneser. Najmłodsi będą mogli wziąć udział w warsztatach czy obejrzeć (o 15.30 w niedzielę) przedstawienie Ali Baba i czterech rozbójników. Dorośli natomiast będą pękać ze śmiechu słysząc skecze klubu Komediowego w sobotę (godz. 18), a w niedzielę relaksować się o godz. 16 do utworów Chopina podczas koncertu fortepianowego.