W stolicy gwiazdki Michelin doczekała się restauracja Rozbrat 20 odznaczająca się wyważonym połączeniem smaków.
Źródło: Rozbrat 20/FACEBOOK
Rozwiń
Powiększ zdjęcie
Rozbrat 20
W uzasadnieniu decyzji napisano: każde połączenie smaków jest pięknie wyważone, a najwyższej jakości składniki stanowią podstawę naprawdę pysznych dań.
Źródło: Rozbrat 20/FACEBOOK
Rozwiń
Powiększ zdjęcie
Rozbrat 20
Restauracja znajduje się na ulicy Rozbrat 20 na warszawskim Powiślu. Szefem kuchni jest Bartosz Szymczak, którego największą pasją jest właśnie gotowanie.
Źródło: Rozbrat 20/FACEBOOK
Rozwiń
Rozwiń
Rozbrat 20
Rozbrat 20 to bez wątpienia wyjątkowe miejsce w stolicy, które warto odwiedzić.
Rozwiń
foto:
Powiększ zdjęcie
Arco by Paco Pérez w Gdańsku
Na Pomorzu doceniono restaurację Arco by Paco Pérez w Gdańsku.
Źródło: Arco by Paco Pérez/FACEBOOK
Rozwiń
Powiększ zdjęcie
Arco by Paco Pérez w Gdańsku
Restauracja specjalizuje się w łączeniu polskich i hiszpańskich smaków, więc fani takich dań na pewno znajdą tam coś dla siebie.
Źródło: Arco by Paco Pérez/FACEBOOK
Rozwiń
Powiększ zdjęcie
Arco by Paco Pérez w Gdańsku
W uzasadnieniu wydawcy przewodnika napisali: oryginalność widać w dokonaniach szefa kuchni Antonio Arcieri’ego, a sama restauracja to elegancka przestrzeń, z której roztaczają się spektakularne widoki na panoramę Gdańska.
Źródło: Arco by Paco Pérez/FACEBOOK
Rozwiń
Rozwiń
Arco by Paco Pérez w Gdańsku
Arco by Paco Pérez
Rozwiń
foto:
Powiększ zdjęcie
Restauracja Giewont Kościelisko
Trzecim obiektem, który także znalazł się w prestiżowym gronie, jest restauracja Giewont.
Źródło: Restauracja Giewont/FACEBOOK
Rozwiń
Powiększ zdjęcie
Restauracja Giewont Kościelisko
Restauracja Giewont znajduje się w Kościelisku na ulicy Nędzy Kubińca 4. Przewodnik docenił w lokalu polsko-francuskie techniki kulinarne.
Źródło: Restauracja Giewont/FACEBOOK
Rozwiń
Powiększ zdjęcie
Restauracja Giewont Kościelisko
W uzasadnieniu wydawcy przewodnika napisali: Przemek Sieradzki jako szef kuchni uzyskuje wyjątkowy efekt - zrównoważone dania, wyróżniające się odważnymi smakami i znakomitym wyczuciem.