Przepis na udany sierpień? Zaopatrzyć się w pyszne jagodzianki, najlepiej w korzystnej cenie. Cukiernie prześcigają się w pomysłach na bułeczki z sezonowymi owocami, czym zdobywają uznanie wśród swoich klientów. Ceny wypieków rosną jednak jak na drożdżach! W stolicy ciężko dostać jagodziankę za mniej niż 4 złote, nawet w sieciowych piekarniach i cukierniach. Rekordzistką jest jednak Magda Gessler, która za swoje wypieki chce niebotycznych pieniędzy. Za jagodziankę w cukierni Słodki Słony na warszawskim Mokotowie trzeba zapłacić aż 18 złotych! Nie brakuje jednak chętnych, którzy chcą posmakować specjałów od gwiazdy TVN.
Nie brak opinii, że drogie jagodzianki wypełnione są dużą ilością nadzienia. Klienci chwalą wypieki nie tylko od Gessler, ale też innych warszawskich cukierni. W lokalu Cukier w Cukrze na Pradze za jeden wypiek trzeba zapłacić 14 złotych. Klienci chwalą jednak domowe jagodzianki z nieoszukaną ilością nadzienia.
Kwestię oceny smaku i jakości pozostawiamy do oceny kupującym. Należy sobie jednak zadać pytanie, czy taka cena nie jest przesadą?