- W tym roku moja rodzina będzie gościć wyjątkowo dużo osób i nikomu nie wystarczy sił na takie wielkie gotowanie - mówi Ewa Karolczak (21 l.), studentka, która przyszła do Sezamu przetestować ofertę tutejszej garmażerki. - Mamy pierogi, mnóstwo śledzi do wyboru i wędliny na świąteczne śniadanie - zachęca Małgorzata Jaźwińska (39 l.), sprzedawczyni.
Niejedna warszawianka z przerażeniem myśli o wyczerpujących przygotowaniach do wigilijnej kolacji. Jak przyrządzić tyle potraw tak, żeby wszystkie wyszły pyszne, a w dodatku nie wydać na to majątku? Dobrym rozwiązaniem mogą okazać się oferty garmażerii, barów i firm cateringowych.
- Z roku na rok coraz więcej osób decyduje się na zakup gotowych dań świątecznych w sklepie. Ludzie są zapracowani - mówi Bastian Kolczyński (32 l.), szef kuchni w firmie Chochla, oferującej wigilijne potrawy na zamówienie.
Tu kupisz gotowe dania na świąteczny stół:
Łasuch, Wyroby garmażeryjnepl. Mirowski 1 paw. 21, tel. 501-742-709Pierogi z kapustą i grzybami - 18,50 zł/kg, kutia - 30 zł/kg, kapusta z grochem - 15 zł/kg, łazanki z kapustą i grzybami - 12,50 zł/kg, uszka - 15 zł/kg, karp smażony filet - 38 zł/kg, śledzie w oleju - 19 zł/kg, karp w galarecie 200 g - 5,50 zł
Ajax Bar Cateringal. Krakowska 63, Raszyn, tel. 0501-141-550Półmisek mięs pieczonych (peklowane i faszerowane) dla 2 os. - 26,40 zł, śledź w oleju 180 g - 4 zł, ryba po grecku 100 g - 6,50 zł, paszteciki - 2,20 zł/szt., krokiet z kapustą i grzybami 120 g - 3,50 zł, pierogi z kapustą i grzybami 1 kg/16 szt. - 35 zł, sałatka jarzynowa 180 g - 4 zł, sałatka śledziowa 180 g - 4,50 zł
Sklep Spożywczy Garmażerkaul. Żelazna 76, tel. 022 654-52-04Karp w galarecie - 9,50 zł porcja, ryba po grecku - 23,50 zł/kg, uszka - 28 zł/kg, paszteciki z kapustą i grzybami - 24,50 zł/ kg, barszcz - 12,50 zł za litrowy słoik
Pierogi na Święta, zamowpierogi.plul. Fieldorfa 8/60, tel. 0668-498-887Paszteciki z kapustą i grzybami 30 szt./kg - 26 zł, pierogi z grzybami lub makiem 25 szt./kg - 32,50 zł, uszka z grzybami 100 szt./kg - 27,50 zł
Chochlatel. 0798-375-301Można kupić albo zestaw 12 potraw (80 zł od osoby) lub mały zestaw (5-6 dań, 50 zł od osoby)Zestaw obejmuje: barszcz czerwony (200 ml), uszka (100 g), karp smażony (150 g), śledź z cebulką i majerankiem (100 g), sałatka jarzynowa (100 g), kutia (100 g), pierogi z kapustą i grzybami (100 g), galaretka z rybnymi filecikami (100 g), kapusta z grochem (100 g), jaja faszerowane, przekładaniec makowo-jabłkowy (100 g), kompot z suszu (200 ml)
"Pod Karpiem"ul. Stalowa 37, tel. 022 741-23-12Karp w galarecie 150 g - 10 zł, ryba po grecku 150 g - 10 zł, sałatka śledziowa 150 g - 7 zł, karp smażony 150 g - 10 zł, pierogi z kapustą i grzybami 6 sztuk - 8 zł, kapusta wigilijna 450 g - 7 zł, zupa grzybowa z łazankami 450 ml - 6 zł
PSS Społemul. Wiejska 20, tel. 022 629-38-16lub Sezam, ul. Marszałkowska 126, tel. 827-45-26Kapusta z grzybami 0,5 kg - 5,20 zł, pierogi z grzybami 0,5 kg - 6,20 zł, barszcz czerwony - 3,20 za 3 porcje, uszka 300 g - 3,29 zł, pierogi z kapustą i grzybami 450 g - 3,75 zł, zupa grzybowa 450 g - 5,49 zł, śledź w śmietanie 300 g - 4,35 zł, karp - 12,80 zł /kg
Pasjaul. Modlińska 121, tel. 022 814-09-05Pierogi z kapustą i grzybami 1 szt. - 1,5 zł, kapusta wigilijna 1 kg - 45 zł, ryba po grecku 100 g - 6 zł, ryba po żydowsku, na słodko z rodzynkami 100 g - 6 zł, karp w galarecie, filet 100 g - 5 zł, kutia 1 kg - 50 zł, śledzie w oleju z cebulą 1 kg - 40 zł, sałatka śledziowa 1 kg - 45 zł
- W tym roku moja rodzina będzie gościć wyjątkowo dużo osób i nikomu nie wystarczy sił na takie wielkie gotowanie - mówi Ewa Karolczak (21 l.), studentka, która przyszła do Sezamu przetestować ofertę tutejszej garmażerki. - Mamy pierogi, mnóstwo śledzi do wyboru i wędliny na świąteczne śniadanie - zachęca Małgorzata Jaźwińska (39 l.), sprzedawczyni.
Niejedna warszawianka z przerażeniem myśli o wyczerpujących przygotowaniach do wigilijnej kolacji. Jak przyrządzić tyle potraw tak, żeby wszystkie wyszły pyszne, a w dodatku nie wydać na to majątku? Dobrym rozwiązaniem mogą okazać się oferty garmażerii, barów i firm cateringowych.
- Z roku na rok coraz więcej osób decyduje się na zakup gotowych dań świątecznych w sklepie. Ludzie są zapracowani - mówi Bastian Kolczyński (32 l.), szef kuchni w firmie Chochla, oferującej wigilijne potrawy na zamówienie.
Tu kupisz gotowe dania na świąteczny stół:
Łasuch, Wyroby garmażeryjnepl. Mirowski 1 paw. 21, tel. 501-742-709Pierogi z kapustą i grzybami - 18,50 zł/kg, kutia - 30 zł/kg, kapusta z grochem - 15 zł/kg, łazanki z kapustą i grzybami - 12,50 zł/kg, uszka - 15 zł/kg, karp smażony filet - 38 zł/kg, śledzie w oleju - 19 zł/kg, karp w galarecie 200 g - 5,50 zł
Ajax Bar Cateringal. Krakowska 63, Raszyn, tel. 0501-141-550Półmisek mięs pieczonych (peklowane i faszerowane) dla 2 os. - 26,40 zł, śledź w oleju 180 g - 4 zł, ryba po grecku 100 g - 6,50 zł, paszteciki - 2,20 zł/szt., krokiet z kapustą i grzybami 120 g - 3,50 zł, pierogi z kapustą i grzybami 1 kg/16 szt. - 35 zł, sałatka jarzynowa 180 g - 4 zł, sałatka śledziowa 180 g - 4,50 zł
Sklep Spożywczy Garmażerkaul. Żelazna 76, tel. 022 654-52-04Karp w galarecie - 9,50 zł porcja, ryba po grecku - 23,50 zł/kg, uszka - 28 zł/kg, paszteciki z kapustą i grzybami - 24,50 zł/ kg, barszcz - 12,50 zł za litrowy słoik
Pierogi na Święta, zamowpierogi.plul. Fieldorfa 8/60, tel. 0668-498-887Paszteciki z kapustą i grzybami 30 szt./kg - 26 zł, pierogi z grzybami lub makiem 25 szt./kg - 32,50 zł, uszka z grzybami 100 szt./kg - 27,50 zł
Chochlatel. 0798-375-301Można kupić albo zestaw 12 potraw (80 zł od osoby) lub mały zestaw (5-6 dań, 50 zł od osoby)Zestaw obejmuje: barszcz czerwony (200 ml), uszka (100 g), karp smażony (150 g), śledź z cebulką i majerankiem (100 g), sałatka jarzynowa (100 g), kutia (100 g), pierogi z kapustą i grzybami (100 g), galaretka z rybnymi filecikami (100 g), kapusta z grochem (100 g), jaja faszerowane, przekładaniec makowo-jabłkowy (100 g), kompot z suszu (200 ml)
"Pod Karpiem"ul. Stalowa 37, tel. 022 741-23-12Karp w galarecie 150 g - 10 zł, ryba po grecku 150 g - 10 zł, sałatka śledziowa 150 g - 7 zł, karp smażony 150 g - 10 zł, pierogi z kapustą i grzybami 6 sztuk - 8 zł, kapusta wigilijna 450 g - 7 zł, zupa grzybowa z łazankami 450 ml - 6 zł
PSS Społemul. Wiejska 20, tel. 022 629-38-16lub Sezam, ul. Marszałkowska 126, tel. 827-45-26Kapusta z grzybami 0,5 kg - 5,20 zł, pierogi z grzybami 0,5 kg - 6,20 zł, barszcz czerwony - 3,20 za 3 porcje, uszka 300 g - 3,29 zł, pierogi z kapustą i grzybami 450 g - 3,75 zł, zupa grzybowa 450 g - 5,49 zł, śledź w śmietanie 300 g - 4,35 zł, karp - 12,80 zł /kg
Pasjaul. Modlińska 121, tel. 022 814-09-05Pierogi z kapustą i grzybami 1 szt. - 1,5 zł, kapusta wigilijna 1 kg - 45 zł, ryba po grecku 100 g - 6 zł, ryba po żydowsku, na słodko z rodzynkami 100 g - 6 zł, karp w galarecie, filet 100 g - 5 zł, kutia 1 kg - 50 zł, śledzie w oleju z cebulą 1 kg - 40 zł, sałatka śledziowa 1 kg - 45 zł
- W tym roku moja rodzina będzie gościć wyjątkowo dużo osób i nikomu nie wystarczy sił na takie wielkie gotowanie - mówi Ewa Karolczak (21 l.), studentka, która przyszła do Sezamu przetestować ofertę tutejszej garmażerki. - Mamy pierogi, mnóstwo śledzi do wyboru i wędliny na świąteczne śniadanie - zachęca Małgorzata Jaźwińska (39 l.), sprzedawczyni.
Niejedna warszawianka z przerażeniem myśli o wyczerpujących przygotowaniach do wigilijnej kolacji. Jak przyrządzić tyle potraw tak, żeby wszystkie wyszły pyszne, a w dodatku nie wydać na to majątku? Dobrym rozwiązaniem mogą okazać się oferty garmażerii, barów i firm cateringowych.
- Z roku na rok coraz więcej osób decyduje się na zakup gotowych dań świątecznych w sklepie. Ludzie są zapracowani - mówi Bastian Kolczyński (32 l.), szef kuchni w firmie Chochla, oferującej wigilijne potrawy na zamówienie.
Tu kupisz gotowe dania na świąteczny stół:
Łasuch, Wyroby garmażeryjnepl. Mirowski 1 paw. 21, tel. 501-742-709Pierogi z kapustą i grzybami - 18,50 zł/kg, kutia - 30 zł/kg, kapusta z grochem - 15 zł/kg, łazanki z kapustą i grzybami - 12,50 zł/kg, uszka - 15 zł/kg, karp smażony filet - 38 zł/kg, śledzie w oleju - 19 zł/kg, karp w galarecie 200 g - 5,50 zł
Ajax Bar Cateringal. Krakowska 63, Raszyn, tel. 0501-141-550Półmisek mięs pieczonych (peklowane i faszerowane) dla 2 os. - 26,40 zł, śledź w oleju 180 g - 4 zł, ryba po grecku 100 g - 6,50 zł, paszteciki - 2,20 zł/szt., krokiet z kapustą i grzybami 120 g - 3,50 zł, pierogi z kapustą i grzybami 1 kg/16 szt. - 35 zł, sałatka jarzynowa 180 g - 4 zł, sałatka śledziowa 180 g - 4,50 zł
Sklep Spożywczy Garmażerkaul. Żelazna 76, tel. 022 654-52-04Karp w galarecie - 9,50 zł porcja, ryba po grecku - 23,50 zł/kg, uszka - 28 zł/kg, paszteciki z kapustą i grzybami - 24,50 zł/ kg, barszcz - 12,50 zł za litrowy słoik
Pierogi na Święta, zamowpierogi.plul. Fieldorfa 8/60, tel. 0668-498-887Paszteciki z kapustą i grzybami 30 szt./kg - 26 zł, pierogi z grzybami lub makiem 25 szt./kg - 32,50 zł, uszka z grzybami 100 szt./kg - 27,50 zł
Chochlatel. 0798-375-301Można kupić albo zestaw 12 potraw (80 zł od osoby) lub mały zestaw (5-6 dań, 50 zł od osoby)Zestaw obejmuje: barszcz czerwony (200 ml), uszka (100 g), karp smażony (150 g), śledź z cebulką i majerankiem (100 g), sałatka jarzynowa (100 g), kutia (100 g), pierogi z kapustą i grzybami (100 g), galaretka z rybnymi filecikami (100 g), kapusta z grochem (100 g), jaja faszerowane, przekładaniec makowo-jabłkowy (100 g), kompot z suszu (200 ml)
"Pod Karpiem"ul. Stalowa 37, tel. 022 741-23-12Karp w galarecie 150 g - 10 zł, ryba po grecku 150 g - 10 zł, sałatka śledziowa 150 g - 7 zł, karp smażony 150 g - 10 zł, pierogi z kapustą i grzybami 6 sztuk - 8 zł, kapusta wigilijna 450 g - 7 zł, zupa grzybowa z łazankami 450 ml - 6 zł
PSS Społemul. Wiejska 20, tel. 022 629-38-16lub Sezam, ul. Marszałkowska 126, tel. 827-45-26Kapusta z grzybami 0,5 kg - 5,20 zł, pierogi z grzybami 0,5 kg - 6,20 zł, barszcz czerwony - 3,20 za 3 porcje, uszka 300 g - 3,29 zł, pierogi z kapustą i grzybami 450 g - 3,75 zł, zupa grzybowa 450 g - 5,49 zł, śledź w śmietanie 300 g - 4,35 zł, karp - 12,80 zł /kg
Pasjaul. Modlińska 121, tel. 022 814-09-05Pierogi z kapustą i grzybami 1 szt. - 1,5 zł, kapusta wigilijna 1 kg - 45 zł, ryba po grecku 100 g - 6 zł, ryba po żydowsku, na słodko z rodzynkami 100 g - 6 zł, karp w galarecie, filet 100 g - 5 zł, kutia 1 kg - 50 zł, śledzie w oleju z cebulą 1 kg - 40 zł, sałatka śledziowa 1 kg - 45 zł