Jedzenie przyszłości w Centrum Nauki Kopernik

i

Autor: PSZ

Karmelizowane świerszcze i mięso... bez mięsa! To jedzenie przyszłości? [WIDEO, AUDIO]

2019-10-03 16:22

Karmelizowane świerszcze, mięso... bez mięsa, sałatka z glonów, mini uprawy warzyw: takie jedzenie przyszłości znajdziemy na Festiwalu Przemiany w Centrum Nauki Kopernik. Warto zobaczyć co być może juz niedługo trafi do naszych jadłospisów.

Produkując coraz więcej żywności przyczyniliśmy się do zniszczenia środowiska. Właśnie dlatego Centrum Nauki Kopernik w Warszawie przedstawia wszystkim.... jedzenie przyszłości.

Pan próbował liścia szpinaku, który został pozbawiony komórek roślinnych i te komórki zostały zastąpione komórkami mięśniowymi kurczaka. Przewiduje się, że w ciągu trzech lat na rynek wyjdą pierwsze produkty z mięsa hodowanego w laboratoriach - mówił w rozmowie z Radiem Eska, Stanisław Łoboziak z laboratorium biologicznego Centrum Nauki Kopernik.

Jedzenie przyszłości możemy zobaczyć i spróbować w Centrum Nauki Kopernik:

Wszystko z okazji Festiwalu Przemian, który w tym roku odbywa się pod hasłem "Apetyt i Apatia". W programie jest wiele wystaw, warsztatów czy koncertów. Szczegółów szukajcie na stronie Centrum Nauki Kopernik. Festiwal Przemiany potrwa do niedzieli. 

Player otwiera się w nowej karcie przeglądarki

Nasi Partnerzy polecają