Kosmos - lody doskonałe
- To są po prostu kosmicznie dobre lody! To są smaki dopracowane w każdym calu. Wieloletnie staranie się o uzyskanie smaku doskonałego – tak mówił po wręczeniu lodziarni Kosmos Galaktyka Smaku Złotego Widelca, organizator i pomysłodawca konkursu Waldemar Piórek.
Nasze lody najlepsze w Polsce
Nasze lody – bo tak mówią na nie dziennikarze „Super Expressu” są produkowane tuż obok redakcji w ramach tej samej spółki ZPR S.A. Są rzemieślnicze, robione ręcznie, przez dosłownie kilku najlepszych specjalistów w swoim fachu pod czujnym okiem słynnego Michała Molendy. - Jesteśmy bardzo szczęśliwi, dziękujemy za uznanie, jest to dla nas prawdziwy zaszczyt – powiedział Zbigniew Kozłowski, menadżer do spraw sprzedaży, który odbierał statuetkę Złotego Widelca.
Rzemieślnicza produkcja
Lody Kosmos to niewielka produkcja, która skupia się na jakości, a nie na ilości. - Nie mamy wielkiego zakładu produkcyjnego, tylko zaledwie kilka maszyn i sześć par rąk do pracy. Bazujemy na składnikach naturalnych… pełnotłustym mleku, które nie jest wcześniej pasteryzowane i wysokoprocentowej śmietanie. Takie produkty jak np. pistacje sprowadzamy prosto z Sycylii – opowiedziała nam Aleksandra Szadkowska, menadżerka projektu.
Gala wręczenia Złotych Widelców
Specjalne wyróżnienia przy wręczaniu Złotych Widelców wędrowały m.in. do menadżerów roku, szefów kuchni roku, firmy cateringowej roku, czy restauracji będącej odkryciem roku. Były wyróżniane również top marki, najlepsze restauracje hotelowe, kuchnie hotelowe, regionalne, a nawet najlepszy dom weselny. Wszystkich laureatów Złotego Widelca można poznać na stronie internetowej www.polskaodkuchni.com.pl.
Polecany artykuł: