Ciemny biszkopt przekładany budyniowym kremem, z dodatkiem orzechów włoskich i dużą ilością musu ze świeżych malin. Tak w dużym skrócie opisać można mokotówkę, czyli pierwsze ciastko powstałe z dedykacją dla Mokotowa. Dzielnica kończy w tym roku 100 lat!
Co ważne, ciasto jest w 100% naturalne i domowe. Powstało w jednej z najstarszych cukierni na Mokotowie. Cukiernia Walczak funkcjonuje tam bowiem od 1955 roku. Cukiernicy z Mokotowa nie chcą co prawda zdradzić dokładnej receptury ciastka, ale zapewniają, że smakuje co najmniej tak, jak wygląda - wyśmienicie!
Mieszkańcy Mokotowa, jak i całej stolicy będą mogli spróbować przysmaku już podczas 100 urodzin dzielnicy (szczegóły TUTAJ).. Właściciele cukierni zapewniają, że jeżeli ciastko przypadnie warszawiakom do gustu, na stałe trafi do cukierni sieci Walczak.