W Szpitalu Praskim w Warszawie dokonano rewolucji... kuchennej. Pacjentki oddziału ginekologiczno-położniczego każdego dnia rano dostają menu i spośród trzech zestawów obiadowych mogą wybrać ten, który najbardziej im pasuje. - Mamy własną kuchnię, co jest bardzo istotne, gdyż catering zazwyczaj jest gorszej jakości - wyjaśnia Marta Sawko, dyrektor administracyjno-techniczny w szpitalu.
W menu szpitalnym znajdą też coś dla siebie wegetarianki. Jak na razie pacjentki nie narzekają na taką kuchnię. - Smacznie, ładnie podane. Rzeczywiście jest to spore danie, można się nim spokojnie najeść - mówi pani Anna, pacjentka placówki.
Na razie jak podkreśla szpital jest to program pilotażowy na oddziale ginekologiczno-położniczym, jeśli wszystko się sprawdzi obejmie wszystkich pacjentów.
Szczegóły zna Agata Sulińska, reporterka Radia ESKA.
Materiał wideo zrealizowała Agata Sulińska.