Tłusty Czwartek. Który warszawski pączek jest najlepszy? Głosuj!
Jednym kojarzy się z wiosną, innym z końcem karnawału ale na pewno wszystkim kojarzy się ze słodką rozpustą i uleganiem największym pokusom. Mowa o tłustym czwartku, dniu bez liczenia kalorii i jedzeniu przede wszystkim pączków w każdej możliwej odsłonie: z lukrem, cukrem pudrem, róża, marmoladą... a może słonym karmelem? Ale który z nich jest najlepszy? To pytanie co roku zadają sobie dziennikarze różnych redakcji, smakosze, krytycy kulinarni, ale i czytelnicy „Super Expressu”. W tym roku ten problem zostanie wreszcie rozstrzygnięty! Ogłaszamy plebiscyt, w którym to internauci zamienią się w krytyków kulinarnych i sami zdecydują o tym, która cukiernia robi najlepsze pączki. Wyrób firmy, która wygra, uzyska oficjalny tytuł Super Pączka i dyplom przygotowany przez naszą redakcję. Głosowanie kończy się we wtorek 14 lutego, o godzinie 12.00.
W konkursie zebraliśmy cukiernie uważane do tej pory przez warszawiaków za najbardziej prestiżowe, przygotowujące swoje pączki z naturalnych składników, ale i te, do których klienci uczęszczają najczęściej. Nie zabrakło tzw. sieciówek, ale i wieloletnich rodzinnych małych firm. A Ty, którą cukiernię wybierasz? Zapraszamy do udziału w plebiscycie.