Swój udział w imprezie potwierdziło ponad 30 ekip z całego świata. Już od piątku będą przygotowywać mięso wg swoich tajemnych i absolutnie unikatowych receptur. Najpierw mięso godzinami będzie marynowane w suchych zaprawkach, potem równie długo wędzone, smarowane sosami, by na zakończenie wylądować na ruszcie, gdzie będzie doglądane, przewracane i odpowiednio przyrządzane.
Aż wreszcie trafi na stolik sędziów. I to oni zadecydują o tym, która drużyna zdobędzie tytuł Mistrza Polski w Grillowaniu i BBQ. A znają się na tym doskonale, gdyż sędziowie należą do The Kansas City Barbeque Society - jednej z najważniejszych organizacji zrzeszających znawców i wielbicieli BBQ. Warto pamiętać, że Goście Parku Rozrywki Julinek również przyznają swoją, równie ważną nagrodę - Nagrodę Publiczności!
Oczywiście nie samym grillem i BBQ Julinek żyje: jak co weekend w Dużej Arenie odbędą się pokazy sztuki cyrkowej w wykonaniu uczniów i absolwentów PSSC - Państwowej Szkoły Sztuki Cyrkowej. A w niedzielę zapraszamy na spektakl "Brzydkie Kaczątko" w wykonaniu aktorów Teatru Prima.