Targi Książki i Mediów VIVELO. Porozmawiajmy o jedzeniu
Katarzyna Bosacka będzie w niedzielę (21 maja) opowiadać o tym „Jak ugotować obiad za mniej niż 5 zł na osobę”, Piotr Ogiński w sobotę (20 maja) opowie o ognistych nalewkach, a Patrycja Walter w niedzielę będzie udowadniać, że „Jedzenie to ogień”.
Na drugim biegunie Anna Zyśk spróbuje przekonać, ze można jeść pysznie i chudnąć, a Piotr Szczepanowski przybliży kuchnię Dalekiego Wschodu (sobota godz. 16). To tylko niektóre z propozycji spotkań z autorami poczytnych książek o jedzeniu na rozpoczynających się w czwartek (18 maja) Targach Książki i Mediów VIVELO, które przez cztery dni będą odbywać się na PGE Narodowym.
Targi Książki i Mediów VIVELO na PGE Narodowym w Warszawie
Na stoiskach blisko 400 wystawców, ustawionych wokół płyty stadionu, pojawią się pisarze, dziennikarze, politycy, znani i lubiani twórcy kryminałów, powieści sensacyjnych, poradników i książek podróżniczych. A także książek o jedzeniu. Strefa #livecoocking gościć będzie autorów znanych z blogów i telewizji. Będzie gotowanie na żywo. Zapachnie też Krajem Kwitnącej Wiśni. W strefie poświęconej Japonii gościem specjalnym będzie Toshikazu Kawaguchi - autor bestsellerowej serii „Zanim wystygnie kawa”, którą pokochali czytelnicy na całym świecie.
Szczegółowy program znajduje się na stronie internetowej www.targivivelo.pl. Dla naszych czytelników mamy darmowe wejściówki na Targi Książki i Mediów VIVELO! Aby je zdobyć, wystarczy napisać maila zatytułowanego „Targi VIVELO” na adres [email protected].
Kto pojawi się na Targach Książki i Mediów VIVELO?

i
Katarzyna Bosacka, dziennikarka prasowa i telewizyjna, autorka publikacji o zdrowiu i jedzeniu spotka się z czytelnikami w niedzielę o godz. 12. Będzie gotować na żywo.

i
Spotkanie z Dominiką Targosz nosi tytuł: „Roślinna sprawa. Prosta i komfortowa kuchnia pełna warzyw”. Książkę pod tym tytułem wydała Grupa Wydawnicza Foksal. Sobota godz. 13. Stoisko #livecoocking.

i
Anna Zyśk autorka książki „Jedz pysznie i chudnij” (wydawnictwo Pascal) będzie o niej opowiadać przy gotowaniu w sobotę o godz. 11.

i
Toshikazu Kawaguchi producent, reżyser, scenarzysta jest autorem powieści „Zanim wystygnie kawa”, na podstawie której powstała sztuka teatralna.