Ludzie chętniej niż kiedyś korzystają z gotowych dań. Specjalne cateringi i sklepy oferują gotowe potrawy bożonarodzeniowe, można m.in. kupić barszcz czerwony, karpia w galarecie, śledzie w oleju czy pierogi. Wszystko smacznie i nie za wysoką cenę, np. za 800 gramów karpia w galarecie zapłacimy tylko 34 złote, a za 450 ml barszczu czerwonego - 8 złotych. Warto też pamiętać o ciastach.
- Polecam tradycyjne potrawy, według starych domowych przepisów, wszystko robimy sami, a na karpia mamy specjalny certyfikat jakości - chwali się Teresa Wielechowska (58 l.), szefowa cateringu "Pod Karpiem" przy ul. Stalowej 37 na Pradze-Północ.
Do świąt pozostał tydzień, trzeba się więc spieszyć. Potrawy na wigilię trzeba zamawiać odpowiednio wcześniej.
ZAPISZ SIĘ: Codziennie wiadomości Super Expressu na e-mail