WIELKANOC. Zrób tanie zakupy w Warszawie

2013-03-29 2:30

Po świeże kiełbasy, wędliny, jajka i warzywa oczywiście najlepiej wybrać się na stołeczne bazary. Dlaczego? Bo jest taniej i zdrowiej - przekonują właściciele straganów. Warto wcześniej sprawdzić ceny, bo znając dobre adresy, można trochę zaoszczędzić.

Na bazarach gigantyczne kolejki! Tłumy stoją po białą kiełbasę, jajka czy tradycyjne wędliny. Dziennikarze "Super Expressu" udali się w podróż po stołecznych straganach, aby podpatrzyć ceny najpopularniejszych wielkanocnych produktów. Na bazarku przy Hali Banacha można znaleźć wszystko na świąteczny stół, i to w najniższych cenach.

Za kilogram białej kiełbasy zapłacimy 16,5 zł, natomiast za kilogram szynki tradycyjnej zapłacimy 24 zł. - Zapraszam wszystkich serdecznie do mnie po mięsa i wędliny, ponieważ większość z nich pochodzi z własnej produkcji - zapewnia Elżbieta Koberska (50 l.), właścicielka stoiska mięsnego.

Na bazarze znajdziemy też najtańsze w Warszawie jajka za 6,5 (10 sztuk) oraz babkę drożdżową za 6 zł. Po chrzan, ćwikłę czy majonez warto się wybrać na bazar na Woli przy skrzyżowaniu ulicy Górczewskiej z Olbrachta. Natomiast Hala Mirowska może się pochwalić najtańszym domowym żurkiem na zakwasie w butelce, za który zapłacimy jedynie 2 zł.

Jeżeli ktoś szuka tanich ciast, to najlepiej wybrać się na Bazar Szembeka, gdzie świąteczny mazurek i babka drożdżowa kosztują 10 zł. - Zawsze kupuję produkty na święta na bazarze, ponieważ mam pewność, że te przysmaki są świeże i tanie - przyznaje Bożena Bąkowska (45 l.), która wszystkie smakowitości kupiła na bazarze przy Hali Banacha.

Player otwiera się w nowej karcie przeglądarki