Warsztaty tego typu odbędą się w Warszawie już po raz dziesiąty. Tym razem tematem przewodnim będzie kuchnia roślinna, czyli owoce i warzywa. Projekt zawsze cieszył się dużym zainteresowaniem.
- Podczas tych warsztatów dzieci poznawały jak samodzielnie, w łatwy sposób, nie oglądając się czy mama i tata mi to zrobią, przygotować sobie proste i smaczne danie - tłumaczy Marta Widz, koordynatorka kampanii.
Warsztaty "Wiem, co jem" ma uświadamiać dzieci, jak powinny prawidłowo się odżywiać. Podpowiada także jak szybko przygotować dania, które prócz tego, że nam smakują, są także zdrowe.
Czytaj także: Warszawa znowu pierwsza! Mamy najlepsze liceum i technikum w całej Polsce [PERSPEKTYWY 2019]
- Gotowaliśmy zupy w dwadzieścia minut, robiliśmy dobre słodycze, robiliśmy samodzielnie omlet, uczyliśmy, co zapakować do pudełka śniadaniowego. Warsztaty polegają na tym, że przyjeżdżają trenerzy kulinarni, którzy przywożą ze sobą produkty - dodaje koordynatorka kampanii.
Póki co miasto szuka firmy, która zdecyduje się na poprowadzenie warsztatów. Informacje dotyczące kampanii są na bieżąco uzupełniane na
stronie projektu. W tym roku ferie zimowe w województwie mazowieckim rozpoczynają się 28 lutego.
Czytaj także: Ta kamienica zaraz się zawali. Wciąż mieszkają w niej ludzie [WIDEO, AUDIO]
Tematem zajęła się nasza reporterka, Paulina Szymoniak.
POSŁUCHAJ: