Nowa sieć amerykańskich restauracji w Warszawie
Popeyes Louisiana Kitchen, to międzynarodowa sieć lokali z błyskawicznym jedzeniem. Co będzie można w niej zjeść? Jak na knajpę rodem z południa USA przystało, w menu króluje smażony kurczak. W odróżnieniu do znanej w Polsce sieci KFC będzie można też zjeść np. owoce morza i oczywiście burgery. Sieć powstała w 1972 r. w Nowym Orleanie. Od tamtej pory rozwinęła się do imponującej liczby 3700 restauracji działających na zasadzie franczyzy w 30 krajach na świecie.
Popeyes Louisiana Kitchen. Gdzie powstanie?
Teraz amerykanie postanowili wejść ze swoim kurczakiem i burgerami do Europy środkowej. Jak donosi portal dlahandlu.pl oprócz Polski restauracje otworzą też w Rumunii i Czechach. Na razie nie wiemy w którym dokładnie miejscu w Warszawie powstanie pierwszy lokal. Docelowo w trzech wymienionych krajach ma powstać aż 600 punktów, jednak na początku nowości spróbować będzie można jedynie w Warszawie, Szczecinie i Wrocławiu.