Sprawdziliśmy cennik i... tanio nie jest. Za zwykły placek drożdżowy przyjdzie nam zapłacić 50 zł za 0,6 kg, tyle samo kosztuje strudel malinowy. Tradycyjny piernik to koszt 70 zł za 0,85 kg. Najdroższą pozycją w menu okazał się tradycyjny makowiec. Kilogram ciasta to 110 zł! Konkurencyjne cukiernie oferują ten smakołyk za połowę tej ceny. Ten od Gessler smakuje pewnie lepiej…
Cennik ciast od Magdy Gessler:
Baba drożdżowa (0,7 kg) – 50 zł Placek drożdżowy (0,6 kg) – 50 zł Strudel malinowy (0,6 kg) – 50 zł Sernik świąteczny (1 kg) – 65 zł Piernik świąteczny (0,85 kg) – 70 zł Rolada sezamowo–chałwowa (0,8 kg) – 65 zł Makowiec (1 kg) – 110 zł