Hell's Kitchen, odcinek 8. Danie uczestniczki znajdzie się w menu Wojciecha Modesta Amaro!

2014-05-27 22:04

Takiego werdyktu w "Hell's Kitchen" nie spodziewał się żaden z uczestników. Znany z ciętego języka i krytycznych ocen szef Wojciech Modest Amaro, postanowi wprowadzić do menu "Piekielnej Kuchni" danie przygotowane przez jedną z uczestniczek! To pierwsza tego typu sytuacja w polskiej edycji kulinarnego show Polsatu.

Umiejętności kulinarne uczestników "Hell's Kitchen" rosną z tygodnia na tydzień. Ale takiego werdyktu, jaki usłyszy dziś Sylwia Biały, nie usłyszał dotychczas żaden uczestnik.

Zobacz: Hell's Kitchen. "Nie dyskutuj KUR***, tylko dawaj moje dania!" Nie, to nie Amaro tylko...

- Wiesz co ja myślę? Że to wygląda fajnie. Naprawdę nie robiłaś tego w domu? To zacznij. Sylwia uwierz w siebie. Smak jest fenomenalny. Petarda! - podsumował Amaro danie Sylwii Biały, która w dzisiejszym odcinku przygotowała dekonstrukcję pierogów (rozłożenie danej potrawy na czynniki pierwsze i podanie jej w niekonwencjonalny sposób).

Danie Sylwii tak bardzo zasmakowało szefowi Wojciechowi Modestowi Amaro, że postanowił wprowadzić je do menu "Piekielnej Kuchni".

- Sylwia, wydaje mi się, że powinniśmy wrzucić te pierogi do karty. Leniwe à la Sylwia będą podczas najbliższego serwisu w naszej karcie - zakomunikował Wojciech Modest Amaro.

Takie wyróżnienie jest ogromnym sukcesem. Menu "Hell's Kitchen" zostało przygotowane z wielką starannością przez samego Wojciecha Modesta Amaro. Każde danie jest kulinarnym majstersztykiem pod względem smaku, jak i kompozycji. I jak się okazuje Sylwii, jako pierwszej uczestniczce, udało się przygotować danie nie odbiegające od niezwykle wysokich standardów szefa Amaro.

Kto oprócz Sylwii poradzi sobie z zadaniem? Czyje danie nie zasmakuje szefowi "Hell's Kitchen"? Tego dowiemy się już dziś o godzinie 20.05 w Polsacie.

ZAPISZ SIĘ: Codzienne wiadomości Super Expressu na e-mail

Player otwiera się w nowej karcie przeglądarki

Nasi Partnerzy polecają