W rozmowie z SE.PL wokalista opowiedział o swoich telewizyjnych audycjach. Zdradził kilka tematów, jakie pojawią się w kolejnych odcinkach.
Pierwszy z nowych formatów, do którego przyjął zaproszenie artysta, nosi tytuł „Biesiada na cztery pory roku"
- To program realizowany przy współpracy z Ministerstwem Rolnictwa. Będzie prezentował najlepsze polskie produkty kulinarne, wytypowane przez ministerstwo. Opisujemy w nim i pokazujemy polską kulturę, polską rzeczywistość, polską kuchnię poprzez produkty regionalne. W każdym z odcinków bohaterem jest inny przysmak. Do tego wszystko ubarwione jest muzyką ludową i biesiadną – wyjaśnia w rozmowie z SE.PL Sławomir Świerzyński. Lider Bayer Full dodał, że jeden z odcinków będzie zatytułowany „Biesiada tatarska" i jak nie trudno się domyślić, dedykowany będzie kuchni Tatarów. - Głównym produktem tego spotkania był pierekaczewnik, czyli specjalne danie tatarskie, które od ponad 300 lat jest podawane na polskich ziemiach. Uczę się takich ciekawych nazw, że aż mnie głowa boli – śmieje się Świerzyński.
Kolejna z biesiad będzie nosiła nazwę „Sami swoi" i nie zabraknie w niej odniesień do kultowego serialu o Kargulu i Pawlaku, a prezentowanym produktem regionalnym będzie kołacz śląski.
Dzięki temu, że podczas licznych, chińskich podróży zespołowi towrzyszyła kamera, powstała kolejna telewizyjna seria z udziałem Świerzyńskiego oraz jego przyjaciół. To cykl „Bayer Full na jedwabnym szlaku".
– Ten program powstaje dla odmiany przy współudziale Ministerstwa Spraw Wewnętrznych Chin i Ambasady Chińskiej w Polsce. W nim, jak w poprzednim, również jestem narratorem. Pokazujemy Chiny, jakich nikt nie widział...! Widzowie zobaczą to, co sami przeżyliśmy, podróżując z występami oraz prywatnie. To będą nasze przygody z Chińczykami i Chińczyków z nami – śmieje się wokalista.