Etna, Cayra i Fortex potrafią nie tylko śpiewać...

2015-12-14 21:30

Święta Bożego Narodzenia to wyjątkowy czas, w którym do stołu udaje się zasiąść rodzinie w komplecie, co na co dzień bywa trudne jeśli większość czasu spędza się w rozjazdach pomiędzy koncertami. To również czas, kiedy każda kobieta ma okazje wykazać się w kuchni.

Gwiazdy disco polo gotują

i

Autor: materiały prasowe

Postanowiliśmy zapytać piękne artystki disco polo, czym uraczą swoich bliskich, podczas wigilijnej wieczerzy.
- Moją specjalnością jest szuba. Jest to rodzaj sałatki śledziowej. Przekłada się ją warstwami: śledź, cebula, ogórek, ser, jajko. Przygotowuję również smaczne pierogi z kapustą i grzybami. Czekam zawsze na kutię. Jest dla mnie symbolem Wigilii i bardzo ją lubię - zdradza nam Etna. O swoich świętach opowiedziała nam również Cayra.

- Każde święta spędzam w gronie rodzinnym. Nie wyobrażam sobie inaczej. Święta zawsze są tradycyjne: strojenie choinki - uwielbiam to robić i ta czynność co roku należy do mnie, tak jak głośne. A jeśli chodzi o kuchnię, to wraz z mamą wspólnie przyrządzamy dania na kolację wigilijną. Nie wyobrażam sobie świąt bez bigosu z grzybami w wykonaniu mojej mamy. Moim popisowym daniem, które zawsze przygotowuję jest ryba faszerowana w galarecie, którą zajada się cała rodzinka oraz moje kotki. Ponadto nie tylko jedzeniem człowiek żyje, więc oczywiście musi być obowiązkowa pasterka o północy - opowiada wokalistka GrooveBusterz w rozmowie z SE.PL.

Od kuchni nie stroni również Kasia Niewęgłowska z grupy Fortex. Jej rybą po grecku zajada się cała rodzina. - Hitem na naszym wigilijnym stole jest zawsze ryba po grecku w moim wykonaniu. Może to zabrzmi nieskromnie, ale wszyscy zawsze ją zachwalają i mówią, że robię najlepszą w całej rodzinie - mówi nam Kasia. - Ponadto przygotowuję również kapustę z grzybami, karpia oraz kluski z makiem - dodaje.

Player otwiera się w nowej karcie przeglądarki

Nasi Partnerzy polecają