Ewa Kuklińska: krem z brokułów

2009-04-06 9:00

- Kto powiedział, że świąteczne dania muszą być ciężkostrawne i kaloryczne. Na moim wielkanocnym stole z pewnością nie zabraknie lekkiego wiosennego kremu z brokułów. Jest bardzo prosty do przygotowania, a przy tym smaczny i pięknie się prezentuje na wielkanocnym stole - mówi tancerka Ewa Kuklińska (52 l.).

Składniki:
jeden świeży brokuł lub mrożonka; 1-2 kostki rosołowe lub wywar bulionowy; śmietana; serek topiony (bez żadnych dodatków); kilka ząbków czosnku; grzanki z bułki; sól, pieprz do smaku; kilka listków bazylii do dekoracji

Sposób przygotowania:
Ugotuj brokuły z dodatkiem czosnku, dodaj bulion lub kostki rosołowe. Zmiksuj. Dodaj serek topiony. Wszystko wymieszaj. Po rozlaniu do miseczek udekoruj łezką śmietany i listkiem świeżej bazylii. I gotowe.

Player otwiera się w nowej karcie przeglądarki