Ewa Wachowicz to jedna z tych polskich gwiazd, które w show-biznesie obecne są od wielu lat. Celebrytka najpierw spełniała się jako jedna z piękniejszych kobiet w Polsce oraz na świecie (w 1992 roku zdobyła tytuł Miss Polonia oraz Miss Świata), a od kilkunastu lat prowadzi programy kulinarne i uczy coraz młodsze pokolenia, jak mają gotować. U gwiazdy można też zaopatrzyć się w potrawy wigilijne. Nie każdy będzie jednak mógł sobie na nie pozwolić.
Zobacz też: Ewa Wachowicz niedawno wzięła kolejny ślub. Wiadomo, co z jej poprzednim mężem!
Ewa Wachowicz sprzedaje potrawy wigilijne. Chce za nie krocie!
Zalipianki to miejsce, które w Krakowie prowadzi Ewa Wachowicz. Gwiazda w restauracji dla swoich klientów przygotowała catering, w którego ofercie można znaleźć wiele interesujących dań, które z pewnością przydadzą się podczas świąt. Niestety nie każdego będzie stać na te rarytasy.
Zobacz też: W takiej sukience Ewa Wachowicz wystąpiła na czerwonym dywanie. Podobną kupisz w sieciówce za grosze
Za kilogram śledzi w oleju czy w śmietanie z cebulą i jabłkiem trzeba zapłacić 70 złotych. Z kolei pasztet z jałowcem to wydatek 50 złotych za półkilogramową foremkę, sałatka jarzynowa kosztuje 60 złotych za kilogram, a litr barszczu czerwonego to koszt 30 złotych.
Z kolei pół kilograma uszek można kupić za 60 złotych. Kompot z suszu to tylko 20 złotych za litr. Chleb kosztuje 25 złotych. Bigos kosztuje 90 złotych, a makowiec czy sernik z lukrem cytrynowym i bakaliami to 180 złotych za sztukę.
Wachowicz dzieli się przepisem na świąteczne ciasto
Jakiś czas temu Ewa Wachowicz podzieliła się z fanami przepisem na świąteczne ciasto. Nie zabrakło obszernej instrukcji krok po kroku. Fani gwiazdy z pewnością poradzą sobie z przygotowaniem takiego wypieku.
Święta już tuż, tuż. Zaczynamy więc serię wypieków świątecznych. Dziś makowiec z jabłkami z ekstraktem z wanilii - napisała w sieci przejęta Ewa Wachowicz.
SKŁADNIKI:
* 130 g - masła* 300 g - cukru pudru* 6 - jajek* 1 szczypta - soli* 250 g - maku namoczonego w mleku* 6 łyżek - kaszy manny* 1 łyżka - proszku do pieczenia* 1 łyżka - cukru waniliowego/ ekstrakt z wanilii* 100 g - orzechów włoskich* 400 g - jabłek* polewa czekoladowa
Opis przygotowania
Masło utrzeć z cukrem pudrem. Stopniowo dodać po jednym żółtku. Następnie dodać po łyżce maku - sparzonego mlekiem i zmielonego dwa razy. Wymieszać. Dodać po łyżce kaszy manny, wymieszanej z proszkiem do pieczenia i cukrem waniliowym. Wmieszać posiekane orzechy włoskie i jabłka utarte na tarce jarzynowej, dodać pianę z białek - ubitą z szczyptą soli. Przełożyć do tortownicy lub małej blaszki. Piec przez około 1 godzinę w temp. 180 st. C. Oblać płynną czekoladą, udekorować połówkami orzechów.
Zobacz też: Wojewódzki, Gessler, Adamczyk zarabiają na komuniach! Nie uwierzycie, u kogo jest najtaniej!
Zobacz naszą galerię: Olśniewająca Ewa Wachowicz skradła show na gali Miss Polski. Wszyscy patrzyli tylko na jedno