Dzięki nowemu programowi Grzegorza Łapanowskiego widzowie dowiedzą się jak w szybki i prosty sposób wykonać wytrawne dania i desery, a także jakie przekąski będą idealne na karnawał i zbliżające się wielkimi krokami Walentynki. Współprowadzącą "Z czekoladą w kuchni" została Joanna Profus - Mistrzyni Cukiernictwa, której specjalnością jest wykonywanie dekoracji z użyciem czekolady. Poza przepisami, prowadzący pokażą tajniki kuchni z różnych zakątków świata i zdradzą tajemnice słodkich smakołyków. Jeden sezon show będzie liczył osiem odcinków, które emitowane będą w każdą sobotę i niedzielę lutego o godzinie 17.40. Joanna Profus skupi się na deserach, a Grzegorz Łapanowski pokaże jak w nietypowy sposób połączyć czekoladę np. z mięsem. Udział w programie nie oznacza dla kucharza rezygnacji z "Top Chef". Stacja zapowiedziała, że wystąpi on w najbliższym sezonie.
Zobacz: Top Chef 5. Grzegorz Łapanowski ugotował obiad i... NIKT NIE CHCIAŁ JEŚĆ!