Za nami piekielnie gorące emocje, które jeszcze nigdy nie osiągnęły tak wysokiej temperatury! Drzwi "Piekielnej Kuchni" otworzyły się na najważniejszą, finałową kolację. Wczorajszy serwis, w najpopularniejszej restauracji na świecie, był pierwszym finałowym serwisem w historii polskiej edycji "Hell's Kitchen", a Łukasz Kawaller został pierwszym zwycięzcą kulinarnego show Polsatu.
Zobacz: Hell's Kitchen. Zobacz ZDJĘCIA z wielkiego finału [GALERIA]
W Wielkim Finale o miano najlepszego kucharza w "Piekielnej Kuchni" zmierzyli się najmocniejsi, najsilniejsi zawodnicy, którzy przetrwali dosłownie wszystko: Katarzyna Rajkiewicz, Łukasz Kawaller i Sylwia Biały.
Drogą do ścisłego finału było rozpoznanie smaków. W tej konkurencji bezapelacyjnie wygrał Łukasz i jako pierwszy mógł przygotować się do głównego starcia. Kasia i Sylwia zremisowały i trafiły do emocjonującej dogrywki. Popisowe risotto Sylwii dało jej przepustkę do ostatniej walki w "Hell's Kitchen".
Czytaj też: Hell's Kitchen: Łukasz Kawaller wygrał pierwszą edycję Piekielnej Kuchni! Kim jest zwycięzca?
W przygotowaniu finałowego serwisu Sylwii i Łukaszowi pomagali uczestnicy, którzy odpadli z programu. W obu kuchniach atmosfera była naprawdę gorąca, a emocje sięgnęły zenitu! Jednak zwycięzca mógł być tylko jeden. Decyzją szefa Amaro w pierwszej polskiej edycji "Hell's Kitchen - Piekielna Kuchnia" nagrodę główną, 100 tysięcy złotych oraz pracę w Atelier Amaro, otrzymał Łukasz Kawaller.
- Gdybym powiedział, że jestem szczęśliwy, to byłoby to za mało. To nie jest tylko szczęście... Powtarzałem w tym programie, że po raz pierwszy w życiu walczę o życie. Dziś, właśnie dziś, osiągnąłem swój cel, o który walczę przez całą swoją zawodową karierę - Łukasz nie krył wzruszenia.
- Nigdy nie byłem w tak ekstremalnej sytuacji, tym bardziej cieszy mnie to, że Szef widział, ile mnie to wszystko kosztowało. A co do mojej przyszłości? Przede mną jeszcze wiele lat nauki i doskonalenia mojej sztuki kulinarnej - dodał szczęśliwy Łukasz.
Przypomnijmy, Łukasz Kawaller ma 24 lata i gotowaniem zajmuje się zawodowo. Dał się poznać jako najbardziej opanowany i spokojny uczestnik programu. Według większości uczestników to on miał największą wiedzę na temat gotowania oraz pracy w kuchni.
Źródło: Materiały prasowe Polsat
ZAPISZ SIĘ: Codziennie wiadomości Super Expressu na e-mail