Kto by pomyślał, że aż tak wiele osób zechce spróbować swoich sił w programie "Hell's Kitchen - Piekielna Kuchnia"! Już castingi pokazały, że show "Hell's Kitchen" to rzeczywiście piekielny program! Uczestnicy w jedyne 10 minut musieli zaprezentować swój kulinarny talent i przygotować popisowe danie z produktów, które leżały przed nimi na stole. Ale to nie wszystko, bo w czasie przygotowywania potraw uczestnicy musieli odpowiadać na pytania z tematów około kulinarnych. Osoby, które zgłosiły się na castingi na wiele sposobów próbowały przekonać do siebie komisję, zdejmowali nawet spodnie i bluzki! Nic dziwnego, konkurencja była ogromna, a miejsc w programie tylko 14.
Czytaj: „Hell’s kitchen. Piekielna kuchnia”. Pierwszy odcinek polskiej edycji 8 kwietnia
Wybrani uczestnicy programu będą musieli zmierzyć się z nie lada wyzwaniem. Czekają na nich nagrody i kary, tygodnie morderczej pracy, radości i łzy! Pasjonaci gotowania, których zobaczymy w "Hell's Kitchen - Piekielna Kuchnia" będą zdobywać nowe umiejętności pod wodzą Wojciecha Modesta Amaro, który jest autorytetem na polskim rynku kulinarnym i najbardziej uznanym polskim kucharzem na świecie. To on jako pierwszy i jedyny w Polsce zdobył dla swojej restauracji „Atelier Amaro” prestiżową gwiazdkę Michelin. Z odcinka na odcinek okaże się, który z uczestników wytrzyma starcie z mistrzem kuchni i tym samym wygra główną nagrodę – 100 tys. złotych oraz zdobędzie pracę w „Atelier Amaro”.