Kiedy rusza Hell's Kitchen?
Do pierwszej polskiej edycji "Hell's Kitchen - Piekielna Kuchnia" zgłosili się zarówno profesjonaliści, jak i amatorzy. Każdy z nich wierzy, że to właśnie on wygra nagrodę główną - 100 tysięcy złotych oraz pracę u Wojciecha Modesta Amaro w Atelier Amaro. Wśród śmiałków, którzy postanowili stanąć twarzą w twarz z najsłynniejszym polskim kucharzem na świecie są m.in. samotna matka, modelka XXL, fryzjer, narzeczeństwo, kura domowa i uczennica liceum. 14 uczestników podzielonych na dwie drużyny - Czerwonych i Niebieskich - już 8 kwietnia rozpocznie rywalizację w "Piekielnej Kuchni". Tylko najbardziej wytrwali będą mieli szansę przejść do kolejnego odcinka.
Zobacz: Najlepszy show NIE NA ŻYWO! Głosuj!
Sylwetki osób, które wystąpią w pierwszej polskiej edycji kulinarnego show "Hell's Kitchen – Piekielna Kuchnia":
CZERWONI:
1. Agata Gawrońska, Warszawa, 18 lat
Gotowaniem zajmuje się amatorsko. Uczennica dwujęzycznego liceum. Żałuje, że nie poszła do szkoły gastronomicznej. Wspólnie z mamą prowadzi firmę cateringową.
2. Paulina Sawicka, Warszawa, 28 lat
Gotowaniem zajmuje się zawodowo. Doświadczenie w branży gastronomicznej: kelnerka, catering, kucharz - Hotel Anders w Starch Jabłonkach. Obecnie kucharz - Restauracja Concept, Warszawa.
Narzeczona Łukasza Kawallera z drużyny Niebieskich.
3. Katarzyna Rajkiewicz, Poznań, 29 lat
Gotowaniem zajmuje się zawodowo. Doświadczenie: 8 lat pracy w kuchni na różnych stanowiskach. 5 lat pracy w Anglii - kelnerka, pomoc kuchenna i 3 lata dorywczych prac w Polsce. Samotnie wychowuje 1,5-roczne dziecko.
4. Sylwia Biały, Lublin, 28 lat
Gotowaniem zajmuje się amatorsko. Doświadczenie w branży gastronomicznej: kelnerka, barmanka. Sama o sobie mówi: "Jestem prawdziwą kurą domową".
5. Monika Katreniok, Oslo, Norwegia, 35 lat
Gotowaniem zajmuje się zawodowo. Technik technologii żywienia. Doświadczenie: przez 15 lat prowadziła restaurację „Monika” w Chorzowie. Obecnie kucharz - Restauracja Oliven w Oslo.
6. Ewa Zakrzewska, Warszawa, 27 lat
Gotowaniem zajmuje się amatorsko. Modelka XXL, właścicielka butiku z ubraniami XXL.
7. Aldona Organiściak, Szczecin, 57 lat
Gotowaniem zajmuje się zawodowo. Doświadczenie: kucharz - "Browar Polski" w Szczecinie. Obecnie kucharz - Pub Piwnica w Szczecinie.
NIEBIESCY:
8. Michał Bystroń, Kraków, 31 lat
Gotowaniem zajmuje się zawodowo. Technik technologii żywienia zbiorowego. Kucharz z 10-letnim doświadczeniem na różnych stanowiskach. Obecnie zastępca szefa kuchni - Hotel Conrad, Kraków.
9. Rafał Kuczkowski, Człuchów, 23 lata
Gotowaniem zajmuje się zawodowo. Doświadczenie: 5 lat pracy w zawodzie na różnych stanowiskach.
10. Łukasz Kawaller, Warszawa, 24 lata
Gotowaniem zajmuje się zawodowo. Kucharz z wykształcenia. Doświadczenie: kucharz - Hotel Anders w Starych Jabłonkach, kucharz - Restauracja Metamorfoza, Gdańsk. Obecnie kucharz - restauracja Concept, Warszawa.
Narzeczony Pauliny Sawickiej z drużyny Czerwonych.
11. Arkadiusz Klimkiewicz, Łódź, 25 lata.
Gotowaniem zajmuje się zawodowo. Technik żywienia. Doświadczenie: kucharz - Hotel Andel’s Łódź, kucharz - Hotel Europeum Wrocław. Obecnie kucharz - Restauracjia Pieprz i Wanilia, Wrocław. Tata bliźniaków.
12. Carmine Cestaro, Warszawa, 41 lat
Gotowaniem zajmuje się zawodowo. Absolwent szkoły gastronomicznej. Doświadczenie: był kucharzem w Restauracji Osteria Piemonte – Warszawa. Obecnie pracuje w restauracji w Belgii.
13. Grzegorz Kaźmierczak, Sosnowiec, 60 lat
Gotowaniem zajmuje się zawodowo. Doświadczenie: pracował w restauracjach w Szwajcarii, Austrii, USA i w Polsce. Był szefem kuchni w restauracji "Malta" w Dąbrowie Górniczej oraz szefem kuchni w "Silesia Catering II" w Parku Chorzowskim.
14. Adam Czapski, Opole, 35 lat
Fryzjer, który gotowaniem zajmuje się amatorsko. Brał udział w programach kulinarnych: "Gotuj wszystko", "MasterChef", wygrał program "Ugotowani". Na małym ekranie pojawia od trzynastu lat. Zaczynał w reality show Polsatu "Łysi i blondynki". Mogliśmy go oglądać także w "Szansie na sukces".