Nadziewane piersi kurczaka według Iwony Węgrowskiej
Składniki:
4 duże filety z piersi kurczaka
4 czubate łyżki gotowego nadzienia z kapusty i grzybów
majeranek
2 łyżki mąki
2 łyżki oleju
1 szklanka tartego sera
200 g małych pieczarek
1 łyżka masła
pieprz i sól
Przygotowanie:
W każdej piersi zrobić kieszonkę, naciąć z grubszego boku i delikatnie pogłębić.
Piersi natrzeć majerankiem, mielonym pieprzem i solą.
Kieszonkę napełnić farszem kapuściano-grzybowym. Spiąć wykałaczkami.
Nadziane filety obtoczyć w mące i zrumienić na rozgrzanym tłuszczu.
Obsmażone piersi wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec 20 min. w 180 st.
W połowie czasu pieczenia obłożyć usmażonymi na maśle pieczarkami i posypać tartym serem.