Dania sygnowane nazwiskiem Magdy Gessler nigdy nie należały do najtańszych. Ona sama wielokrotnie musiała się z tego tłumaczyć i zawsze powtarzała, że stawia na jakość i lokalne produkty, które, jak wiemy, są coraz droższe.
Na stronie restauracji „u Fukiera” możemy skomponować własny zestaw wielkanocny. Wybór jest ogromny – od przystawek przez dania główne do deserów. Kiedy włożyliśmy do koszyka podstawowe produkty, które miałyby nam umilić świąteczny czas, okazało się, że do zapłaty mamy 1200 zł za dwie osoby, a i tak nie szaleliśmy. Wybraliśmy m.in. białą kiełbasę cielęco-wieprzową (0,5 kg za 20,95 zł), jajka faszerowane (5 połówek za 35 zł), żurek (900 ml za 47,62 zł), schab pieczony ze śliwką (0,5 kg za 55 zł), mazurka z białą czekoladą (60 zł), kurczaka po polsku z wątróbką i chałką (95 zł), ćwikłę (235 ml za 14,29 zł). Mało tego – sam chleb Magdy na zakwasie z mąki żytniej kosztuje 35 zł za 1 kg!
Przeczytaj: Magda Gessler zastąpiła Jennifer Lopez! Gwiazda TVN zarobi FORTUNĘ
Gotowe zestawy z wybranymi przez restauratorkę potrawami wcale nie są tańsze. I pomyśleć, że gdyby z oferty chciała skorzystać rodzina z dwójką dzieci, to łączny koszt przekroczyłby minimalną pensję, która wynosi 2363 zł netto. I to wszystko na trzy dni świętowania - wliczając Wielką Sobotę...