Julia Cymbaluk to laureatka 2. edycji programu "MasterChef Junior", która dała się poznać widzom jako uśmiechnięta, zabawna i rozbrajająca dziewczynka. W 2017 roku pokonała innych kandydatów do tytułu Mistrza Kuchni Juniorów i wygrała 15 tys. złotych oraz wycieczkę w dowolne miejsce na świecie o wartości 40 tys. złotych. Po zakończeniu programu kontynuowała swoją przygodę z kuchnią. Gotowaniem zajmuje się do dziś. Julia wydała nawet e-booka pod tytułem "SmaczneGO", w którym dzieli się swoimi przepisami na lunchboxy dla nastolatków. Poza tym prowadziła warsztaty kulinarne.
W rozmowie z "Dzień dobry TVN" wyjawiła, że pojechała aż na Bali, aby poszukać inspiracji do nowych przepisów.
- Pojechałam na Bali, no i stwierdziłam, że bardzo lubię makaron, więc tam też ich spróbowałam. Poznałam różne przepisy, poszłam też w Azji na warsztaty kulinarne. Wszystko bardzo mi się spodobało, dodałam do potraw składniki, które lubię i tak powstały przepisy - powiedziała.
Tak zmieniła się Julia Cymbaluk, finalistka 2. edycji "MasterChef Junior". Ale wydoroślała!
Dziewczyna jest aktywną użytkowniczką mediów społecznościowych. Jej profil na Instagramie obserwuje 55 tys. osób. Przez ostatnie 5 lat Julia bardzo wydoroślała. Obecnie 15-latka uczy się w liceum, a wolnych chwilach rozwija swoją pasję do gotowania i sportu. Jak możemy zobaczyć na zdjęciach, które publikuje w sieci, nie stroni od makijażu i odważnych stylizacji.
Poznalibyście ją na ulicy?