Kuchenne rewolucje 11, odcinek 1. zapis RELACJI NA ŻYWO. Magda Gessler poradziła sobie z kubańskim menu!

2015-03-05 23:30

Kuchenne rewolucje 11, odcinek 1. Relacja na żywo z programu Magdy Gessler tylko na Se.pl. Już wiemy, że program nieco zmienił formułę! A także, że nie ma menu, z którym Magda Gessler nie da rady! Tym razem przeprowadziła kubańską rewolucję i to z powodzeniem!

Zapis relacji na żywo:

Zaczynamy! Na początek dowiadujemy się, jakie są problemy restauracji w Sandomierzu. Kelnerzy się nudzą i nie znają menu, kucharze się denerwują (są przyzwyczajeni do innych standardów, pracowali w Wielkiej Brytanii i Hiszpanii).

Warto dodać, że zmieniła się czołówka programu. Najpierw poznajemy problemy restauracji.

21.35 - Jeszcze nic nie zjadła, a już marudzi! - narzeka wezwany kucharz.

- Ja pieprzę - krzyczy Magda Gessler, gdy usłyszała, że jedyne co może zjeść w kubańskiej restauracji to pizza i rosół.

Ostatecznie zamówiła rosół i pasztet (receptura kucharza), ale czy jej smakowało dowiemy się po reklamach!

21.45 Po reklamach widzimy ciąg dalszy kłótni kucharzy. O dziwo Magdzie Gessler jedzenie smakuje. Widzi natomiast problem z kelnerami. Kelnerki nie mają pojęcia o tym, co sprzedają! Jagoda, 25-letnia kelnerka, zapewnia, że nie musi wiedzieć, co jest w menu. Wystarczy, że sobie przeczyta z karty, gdzie wszystko jest napisane.

21.49 Kelnerzy polegli na parzeniu kawy i obsłudze ekspresu. Gessler zarządziła, że kelnerki mają spędzić dzień z kucharzem, żeby poznać menu.

21.50 - W Sandomierzu chce ktoś sobie zrobić restaurację kubańską, ale nie ma środka! Nie ma rytmu, każdy chodzi w swoją stronę! Zaraz będę ich przesłuchiwać - zaczyna Gessler.

Problemem są kelnerzy. Nie wiedzą nic o kuchni.

21.55 - Żeby być dobrą kelnerką i mieć duże napiwki musisz wiedzieć, co sprzedajesz! - zachęca Magda Gessler do nauki - Ludzie zarabiają ogromne pieniądze na jedzeniu.

21.57 Czas na rozmowę z właścicielami. Właścicielka uważa, że ma wymagania i chce zwolnić cały personel.

- To absurd, co mówisz! Nie ma systemu motywacji, nie szkoliłaś pracowników. U mnie kelnerzy mają 10% od stołu... - podsumowała Gessler - Tu brak motywacji.

22.00 Okazuje się, że właściciele nie karmią pracowników! Bardzo źle traktują ludzi zatrudnionych.

22.03 Właściciel zdecydował się płacić pracownikom 5% od stolika, ale chce również, żeby płacili za zbite talerze. Magda Gessler nie chce na to przystać!

- Jak się pracuje, to się sprzęt zużywa - mówi i rzuca talerzem.

- Wszyscy mnie ostrzegali przed tą wariatką - mówi rozżalony właściciel.

22.12 Magda Gessler zmienia menu, nazwę na Dom Szaleńców oraz uczy salsy pracowników. Chce zintegrować pracowników oraz zmotywować ich do pracy.

22.15 Nie było wielkiej rewolucji - wniesiono kwiaty, zrobili to pracownicy, a Magda Gessler poszła uczyć kucharzy gotować krewetki. Na miasto wyszli kelnerzy zapraszać do restauracji. Na krewetki, mochito, kurczaka z bananami i salsę!

Magda Gessler ma nadzieję, że atmosfera i menu, które zostawiła utrzyma się...

22.26 Po reklamach dowiadujemy się, że rewolucja się udała!

Zobacz: Kuchenne rewolucje 11, odcinek 1. Ile talerzy zbije Gessler?

Player otwiera się w nowej karcie przeglądarki

Nasi Partnerzy polecają