Kuchenne rewolucje 11, odcinek 7. Zapis RELACJI na ŻYWO na Se.pl. Rewolucja udana!

2015-04-17 0:34

Kuchenne rewolucje 11, odcinek 7 za nami! Magda Gessler pojechała do Bestwinki (województwo śląskie), aby tam zmieniać restaurację Ranczo. Czy jej się udało? My już wiemy! Udało się! Ale łatwo nie było - Magda Gessler musiała robić za psychologa! Na przeszkodzie stanęły bowiem relacje rodzinne!

Magda Gessler

i

Autor: TVN Magda Gessler

Kuchenne rewolucje 7, odcinek 11 na żywo na Se.pl! Start relacji o 21.30. Zobaczcie co się będzie działo w Bestwince, do której jedzie Magda Gessler! Pan Dominik, miejscowy biznesmen, na początku lat dziewięćdziesiątych otworzył tu piwiarnię, którą potem zmienił w klimatyczną restaurację o nazwie „Ranczo”. Niestety, pomimo poczynionych inwestycji i zmian, mieszkańcy restaurację wciąż traktują jak piwiarnię. Pan Dominik zatrudnił doświadczonego szefa kuchni, który pracował i w sopockim „Grand Hotelu”, gotował też na statkach zagranicznych armatorów. W zarządzanie restauracją zaangażował się również jego syn Michał, który wymyśla co raz to nowe plany poprawy sytuacji – wszystko bez skutku. Magda Gessler będzie miała sporo pracy! ODŚWIEŻ STRONĘ, żeby zobaczyć NAJNOWSZE WPISY NA DOLE.

Zobacz: Kuchenne rewolucje 11, odc. 7. Magda Gessler musi ustawić syna właściciela!

21.30 Zaczynamy! Od razu dowiadujemy się, że z lokalem ciągnie się stara renoma. Ludzie przychodzą tam tylko po to, żeby napić się piwa. Michał, syn Dominika, właściciela lokalu, zajmuje się obsługą menadżerską.

21.34 Podobno pasją Michała jest jedzenie. Ale gotowanie to dla niego tajemnica... - Gorączka -mówi o synu Dominik - Coś zrobi zanim się zastanowi. Przyjazd Gessler to pomysł syna. - Ona jest dobrym psychologiem - mówi o restauratorce.

21.36 - Spodziewam się steków, dobrego mięsa, amerykańskiej kuchni - mówi Gessler - To jest barania kuchnia, zbaranieć można. Schabowego, golonkę i pizzę parmeńską - zmawia restauratorka.

21.40 Gessler pyta o to, dlaczego jest tak drętwo w lokalu. Syn (również kelner) odpowiada, że oni drętwi nie są. Michał przyznaje, że próbuje prowadzić restaurację z rodzicami, ale nie idzie mu. Przy okazji bardzo się zestresował.

21.49 Mariusz, kucharz, dogodził Magdzie Gessler. Pizza jest dobra, golonka średnia, ale kotlet najgorszy. Jednak nie to jest powodem wizyty Gessler. - Trochę tego nie rozumiem, co się tu dzieje - pyta. - Może znajdziemy rozwiązanie, którego szukam? Może te rewolucje będą moimi osobistymi - zastanawia się Michał.

21.52 Gessler pyta sąsiadów o to, co sądzą o Ranczu. - Loteria, albo się uda i zjemy dobrze, albo masakra. Nie mogą się zdecydować kto rządzi - mówi sąsiadka.

21.56 Obsługa kuchni mówi, że Michał jest zbyteczny. - Taka łodyżka do wazonu - mówią. Gessler jedzeniem nie jest zachwycona, ale nie jest też zniesmaczona. Zaplanowała restaurację tylko z mięsem.

22.03 Gessler zabrała panów (Dominika, Michała i Mariusza) do stajni, żeby posprzątali zagrody koni. Pierwszy swoją zagrodę sprzątnął Dominik.

22.05 Magda Gessler każe Michałowi obierać ziemniaki. - Albo jesteś z nami, albo wyjdź! Nic nie robisz, przeszkadzasz, niczego nie jesteś pewny - mówiła.

22.22 Magda Gessler ustaliła nowy porządek. Sałatka piwa, bulion z wołowiny, polędwica z kamienia, steki z wołowiny - oto nowe menu. Zmieniła też lekko wystój - dodała myśliwskie trofea (oby sztuczne!), rysunki koni, obrusy w kratę.

Podczas degustacji wszyscy są zachwyceni. Ale jak będzie za miesiąc?

22.29 Gessler zadowolona! Rewolucja udana!

Player otwiera się w nowej karcie przeglądarki

Nasi Partnerzy polecają