- Restaurację „Dymarka” od 6 lat prowadzi tróje przyjaciół i wspólników: Anastazja, Waldek i Robert, ale historia tego lokalu sięga czasów PRL-u, kiedy to „Dymarka” była najlepszym lokalem w okolicy. Niestety, nowi właściciele przejęli restaurację i przylegający do niej hotel, w okresie, w którym jego reputacja została mocno nadszarpnięta, ponieważ przez pewien czas mieściła się tam agencja towarzyska. Dlatego nieliczni goście wciąż zastanawiają się nad pochodzeniem nazwy „Dymarka”. Choć znaczenie tego słowa jest zupełnie niewinne i związane z regionem - oznacza prymitywny piec hutniczy, wielu doszukuję się w nim ukrytego podtekstu - czytamy w zapowiedziach programu.
Magda Gessler będzie musiała walczyć nie tylko ze złą opinią, ale i zachowaniem właścicieli. Anastazja i Robert otwarcie przyznają, że nie mają serca do tego biznesu, a Waldek, który podobno pracuje „w gastronomii” od 16. roku życia, nie lubi jeść i toleruje smak zaledwie kilku prostych potraw.
Kuchenne rewolucje 12, odcinek 9 relacja na żywo z programu na Se.pl!
Zobacz: PROGRAM TV