Przed znaną restauratorką ważna misja, mazowiecki lokal wymaga zmian i wytyczenia nowej kulinarnej drogi. Od sześciu lat interes prowadzi pani Danuta wraz z córką Anną. Ania jest wymagająca i to właśnie jej słucha się personel, ale w restauracji kobieta bywa niestety tylko podczas weekendów, z czego wynika sporo problemów.
Poproszona o pomoc Magda Gessler, spróbuje przeprowadzić rewolucję w Starej Kuźni. Pierwsze wrażenie po wizycie okaże się koszmarem. Gessler znana ze swojej bezpośredniości, skrytykuje w typowy dla siebie sposób kuchnię pani Danuty. Pod adresem jedzenia posypie się sporo wulgaryzmów.
Wystrój lokalu oraz karta dań przejdą znaczną metamorfozę. Głównym elementem potraw oraz restauracji zostaną jabłka. Czy gastronomia Starej Kuźni zmieni się na lepsze? Czy przetrwa rewolucję? O tym przekonamy się już dziś w stacji TVN, o godz. 21.30.