KUCHENNE REWOLUCJE 6, 13.09.2012: To jest TRUCIE ludzi!

2012-09-14 10:14

Magda Gessler udała się do Gryfowa Śląskiego, by przeprowadzić kuchenną rewolucję w zadłużonej Magnolii. Restauratorka musiała nauczyć kucharki, w jaki sposób gotować, by nie używać chemii. Gdy spróbowała potraw, które serwował lokal przyznała, że nigdy nie jadła nic tak niedobrego. - To jest trucie ludzi! - podsumowała kuchnię w Magnolii.

Tym razem Magda Gessler przyjechała do Gryfowa Śląskiego, by przeprowadzić rewolucję w restauracji Magnolia, która nie przynosi żadnych dochodów. Właścicielki lokalu toną w długach, by spłacić gigantyczny kredyt, na restaurację, która okazała się wielką klapą. Znana restauratorka nie  zdziwiła się, że biznes powoli upada, gdyż nigdy nie widziała brzydszego miejsca i nie jadła gorszego jedzenia.

- Pomyje, pomyje i to mętne - skomentowała rosół, który przyniosła jej kelnerka. Po ostatnim niedogotowanym daniu oburzona wtargnęła do kuchni, by pokazać kucharce surowy kotlet, który jej podano.

- Nigdy w życiu nie jadłam tak złej kuchni. To jest trucie ludzi! - przyznała zniesmaczona.

Tym razem znana restauratorka podjęła się niezwykle trudnej rewolucji. W ciągu kilu dni ma zamienić ruderę w lokal, który będzie przyciągał klientów. Poza generalną zmianą wystroju, nazwy i menu restauracji, Magda Gessler musi także zmierzyć się z właścicielkami Magnolii, które nie mają pojęcia o gotowaniu.

Po kilku dniach ciężkiej pracy Obora, taką nazwę nosi dawna Magnolia, zaczyna cieszyć się zainteresowaniem mieszkańców. Gessler postawiła na prostą kuchnię i grillowane mięsa. Jak się okazuje był to strzał w dziesiątkę. Kuchenną rewolucję w Gryfowie Śląskim można zaliczyć do udanych.

 

Player otwiera się w nowej karcie przeglądarki

Nasi Partnerzy polecają