Konrad jest jednocześnie właścicielem, szefem kuchni, zaopatrzeniowcem, kelnerem, a jeśli trzeba to i sprzątaczem „W podwórku”. Pomaga mu o dwa lata młodsza żona Katarzyna i ukochana teściowa Anna. Za smak dań odpowiada jednak Konrad. To on gotuje, smaży i dusi. Kieruje się prostą zasadą – ma być domowo, prosto i smacznie. Tyle że na kotlety schabowe i mielone, pieczenie, pierogi i zupy przychodzi zaledwie kilka osób dziennie, a czasem nie ma tu żywego ducha. Z dwustu złotego utargu nie sposób utrzymać restauracji. Czy "Kuchenne rewolucje" zamienią mocno ukryty i rzadko odwiedzany przez gości lokal w świetnie prosperującą restaurację?
Magda Gessler pomogła lokalowi w Cegłowie wyjść na prostą. Stworzyła zupełnie nowe miejsce - Bistro Fiołek. Od tamtej pory lokal ma gorący okres, a właściciele i obsługa ręce pełne roboty. Kuchenne Rewolucje w Cegłowie udały się! Zobacz przykładowe menu i wnętrze, które zostawiła tam Magda Gessler.