Kuchenne rewolucje. Gessler postawiła na żydowskie smaki!

2016-02-19 9:44

Wczoraj mieliśmy okazję obejrzeć pierwszy odcinek nowej serii Kuchennych rewolucji. Magda Gessler udała się do Knyszyna, gdzie ratowała Bar u Marka. Postanowiła postawić na lokalną kuchnię i przywrócić smak przedwojennego Podlasia. Jak jej poszło?

Magda Gessler

i

Autor: Archiwum serwisu

Magda Gessler w pierwszym odcinku nowych Kuchennych rewolucji udała się na Podlasie. W Knyszynie mieścił się Bar u Marka. Ale Marek tak na prawdę wcale nie był gospodarzem w swoim lokalu. Wolał zajmować się hodowlą cielaków, niż doglądać restauracji. Zostawił wszystko na barkach pracownic kuchni i swojej żony, która na co dzień opiekuje się ich chorym synkiem.

Na szczęście Magda Gessler sprawiła, że byle jaka knajpa, przerodziła się w prawdziwie smaczną restaurację. Postanowiła zmienić kebaba na coś bardziej wykwintnego, ale nadal regionalnego. Przybytek nazwała Kugel - od żydowskiej babki z ziemniaków. Jak sama nazwa wskazuje w restauracji można zjeść potrawy polsko-żydowskie, bowiem Knyszyn był przed II wojną światową bardzo wielokulturowym miejscem. Mili pracownicy, chętny do zmiany właściciel i złote rady Magdy Gessler, spowodowały, że pierwsza w tym sezonie rewolucja zakończyła się sukcesem!

Zobacz: Magda Gessler dopiecze Adamczykowi w nowej książce? Zdradzi szczegóły ich romansu?

Player otwiera się w nowej karcie przeglądarki