Kuchenne rewolucje. Magda Gessler o eksperymentach w kuchni

2015-09-10 14:43

Magdę Gessler przeraża to, że oddalamy się od polskiej kuchni. W kartach nie ma kurczaka, klopsików, kotletów mielonych, ale za to są kebaby, pizze, caprese. Zdaniem Magdy Gessler polska kuchnia przed wojną była na paryskim poziomie! A teraz jesteśmy kojarzeni tylko z kiełbasą...

magda gessler

i

Autor: AKPA/Eastnews

Magda Gessler zapytana o to, czy Polacy coraz częściej wychodzą do restauracji odparła bez wahania, że pracodawca nie daje możliwości na wyluzowany lunch! - Pracodawca chce skoncentrować pracowników na pracy, żeby jedli w obrębie biurka - przyznała - Brak poczucia bezpieczeństwa, stabilizacji, pieniędzy, to niszczy kulturę jedzenia.

Zdaniem Gesslerowej odchodzimy od polskiej kuchni. W restauracjach coraz rzadziej spotykamy kotlety mielone, klopsiki czy faszerowany drób. Jej zdaniem kuchnia zagraniczna zastąpiła naszą rodzimą. I to nie jest najlepsze rozwiązanie... Podobno młodzi ludzie nigdy nie jedli chłodnika litewskiego.

Magda Gessler prowadzi Kuchenne rewolucje. Przed nami 12. sezon kulinarnego show. Magda Gessler radzi sobie świetnie, a Polacy cały czas chcą ją oglądać! Relacja na żywo z Kuchennych rewolucji tylko na Se.pl.

Zobacz: Kuchenne rewolucje. Magda Gessler nie chce widzieć osoby, którą kocha?

Player otwiera się w nowej karcie przeglądarki

Nasi Partnerzy polecają