Magda Gessler zapytana o to, czy Polacy coraz częściej wychodzą do restauracji odparła bez wahania, że pracodawca nie daje możliwości na wyluzowany lunch! - Pracodawca chce skoncentrować pracowników na pracy, żeby jedli w obrębie biurka - przyznała - Brak poczucia bezpieczeństwa, stabilizacji, pieniędzy, to niszczy kulturę jedzenia.
Zdaniem Gesslerowej odchodzimy od polskiej kuchni. W restauracjach coraz rzadziej spotykamy kotlety mielone, klopsiki czy faszerowany drób. Jej zdaniem kuchnia zagraniczna zastąpiła naszą rodzimą. I to nie jest najlepsze rozwiązanie... Podobno młodzi ludzie nigdy nie jedli chłodnika litewskiego.
Magda Gessler prowadzi Kuchenne rewolucje. Przed nami 12. sezon kulinarnego show. Magda Gessler radzi sobie świetnie, a Polacy cały czas chcą ją oglądać! Relacja na żywo z Kuchennych rewolucji tylko na Se.pl.
Zobacz: Kuchenne rewolucje. Magda Gessler nie chce widzieć osoby, którą kocha?