Sajgon w chińskiej restauracji! Menu układał Wietnamczyk, główny kucharz nie dodawał soli do potraw, a wnętrze lokalu zdecydowanie nie wyglądało zachęcająco. Metamorfozy grajewskiej knajpy podjęła się Magda Gessler. Restauratorka zmieniła chińską restaurację w polską "Pierożkarnię".
Właścicielką restauracji jest 25-letnia Angelika. Mimo szczerych chęci Angelika częściej dokładała do intresu, niż na nim zarabiała. Nic dziwnego - zdaniem kulinarnej mistrzyni - potrawy były wręcz niejadalne. Do dań dodawano trujący glutaminian sodu, zaś zapominano o niezastąpionej w każdej kuchni soli.
Zobacz: Kuchenne rewolucje, odcinek 12. Relacja NA ŻYWO na Se.pl. Magda Gessler zmieniła chińską knajpę w prawdziwą pierożkarnię
Zamiast pędów bambusa w restauracji Angeliki pojawiły się aromatyczne kołduny, zaś ryż z mięsem i warzywami wymieniono na różnego rodzaju pierogi - na słodko, z kozim serem czy pieczoną papryką.
Ostatecznie metamorfoza zakończyła się sukcesem. "Pierożkarnia" w końcu zaczęła przynosić zyski, a Angelika przestała się zamartwiać. Jednak jak przystało na wymagającą restauratorkę, po ponownym odwiedzeniu restauracji, Magda Gessler miała kilka uwag. Ciasto na pierogi była zbyt grube, zaś ich wnętrze wypełnione powietrzem. Mamy nadzieję, że Angelice i jej załodze uda się doszlifować wszelkie niedociągnięcia, a "Pierożkarnia" będzie gromadzić tłumy zadowolonych klientów.
ZAPISZ SIĘ: Codziennie wiadomości Super Expressu na e-mail