Tygodnik Uważam Rze wziął pod lupę program "Rewolucje kuchenne" Magdy Gessler. Oto najciekawsze wypowiedzi popularnej restauratorce:
- Naszym hitem do dzisiaj jest zaproponowana przez Gessler flądra z patelni. Gessler to, jeśli wypada tak powiedzieć, fachowa kucharka. W niczym nie da się jej zagiąć - Marcin Kamiński, restauracja Panorama, Gdańsk.
- Do metamorfozy nie wystarczy Magda Gessler. Doceniam ją jako menedżerkę, ale jeśli chodzi o kuchnię, to wolę swoich kucharzy. Przepisy, które nam zostawiła wymagały modyfikacji. A ten jej rosół był niejadalny - pan Artur, współwłaściciel restauracji U Samuela w Warszawie.
Przeczytaj koniecznie: Kuchenne rew`olucje w Łodzi. Magda Gessler walczyła z nerwowym zespołem restauracji Impuls
- To X Factor dla restauratorów - Jerzy Michalik, restauracja Kuchnia i Wino, Pszczyna.
- Moja załoga, kiedy dowiedziała się, że chcę zgłosić lokal do "Kuchennych rewolujci", zrezygnowała z pracy, mówiąc, że nie mają zamiaru dać sie poniżać - Sylwia Peretti-Sikorska, restauracja U Jędzy, Kraków.
Wszystkie wypowiedzi restauratorów - jak zwykle z przekąsem - komentuje na łamach Uważam Rze sama Magda Gessler.
- Czasem zastanawiam się, po co w ogóle mnie zapraszają? Myślą, że przyjdę i pogłaszczę ich po główkach, powiem, że wszystko jest cudne?