Za nami 3. odcinek „Kuchennych rewolucji”. Tym razem Magda Gessler pojechała do Szczecina, by ratować restaurację prowadzoną przez rodzinę Syryjczyków. Jej właścicielem jest Samir Zeair, znany w Szczecinie transplantolog i ordynator w szczecińskim szpitalu, który w Polsce mieszka od lat. Lokal stał się sposobem na życie dla jego rodziny, która z powodu wojny musiała wyjechać z Syrii.
Właściciele zwrócili się o pomoc do Magdy Gessler, ponieważ od jakiegoś czasu lokal świeci pustkami. Okazało się, że restauratorka jest wielbicielka wschodnich smaków. Wkrótce odkryła, że dania serwowane przez kucharzy zostały spolszczone. Mimo to wiedziała, że ma do czynienia ze znakomitym kucharze, który potrzebuje kilku wskazówek. I tak za jej radą do restauracji znowu powróciły syryjskie smaki.
Kuchenne rewolucje w Szczecinie zakończyły się sukcesem. Restauracja została ocalona przed bankructwem, a właściciele cieszą się, że ich potrawy znowu smakują.
„Dla mnie jest to najlepsza restauracja orientalna w Polsce, w której dotąd jadłam.” - przyznała Magda Gessler.
Zobacz: Tina Turner trafiła do szpitala w stanie krytycznym!