Kuchenne Rewolucje. Odcinek 10 Sezon 6 NA ŻYWO start o 21.30. Zobacz zapis naszej relacji na SE.pl!
22.25
Egzamin zdany! Rewolucja w Zajeździe pod zamkiem się udała!
22.24
Magda Gessler wraca do restauracji. Czy rewolucja się udała?
Gości jest dużo, widać, że wszyscy są zadowoleni. Jest energetycznie. Pani Ewa ostatecznia odeszła, przyszło dwóch nowych kucharzy.
Pączki Magdzie Gessler bardzo smakują! Jeleń i dzik także są genialne! - Są dzikie, czuć tu dziczyznę - mówi Gessler.
Zobacz: Okrasa, Pascal, Nowak, Amaro czy Gessler? Wybierz najlepszego kucharza! GŁOSUJ!
22.20
Gościom smakują pączki z koniakiem i wątróbką, barszcz z kołdunami także. Puplety z dzika i kotlety z jelenia także robią furorę! Sos grzybowy bardzo smakuje wszystkim gościom.
22.17
Na podłogach pojawiły się wykładziny, jest jaśniej i delikatniej, wszędzie są kwiaty, a na suficie - wielki żyrandol. Teraz tak wygląda restauracja.
Gościom podoba się nowy wystrój. Wnętrze już nie jest kiczowate, jest przyjazne i miłe.
22.13
Magda Gessler robi pączki z wątróbką i koniakiem. Jak takie pączki będą smakować? Przekonają się o tym ludzie zaproszeni na uroczystą kolację do zajazdu.
- Będzie to kuchnia dworkowa, z wieku XIX - mówi Gessler. To ma być najlepsza restauracja w Kętrzynie!
Gessler przygotowuje także mięso z dzika i sos grzybowy.
22.02
Jest szansa, że pani Ewa, kucharka, która chciała odejść, zostanie w restauracji!
- Wprowadzamy róż, rozproszone światło, kolorowe obrusy, będzie kobieco - tak będzie wyglądać restauracja.
A co z kuchnią? Gesler ugotuje czerwony barszcz oraz jagnięcinę do kołdunów.
22.00
Właścicielka dochodzi do wniosku, że musi bardziej chwalić swoich pracowników.
- Ja byłam taką osobą, która wprowadzała złą atmosferę - mówi.
21.56
Właścicielka restauracji jest malowana przez wizażystów! Wygląda naprawdę pięknie. Kiedy jej brat ją zobaczył, był zdziwiony... bardzo pozytywnie!
Teraz Gessler mówi o cenach - są zdecydowanie za wysokie! Trzeba je zmienić.
21.54
- Restauracja to emocja, to pasja, a tego brak (...) to miejsce jest bardzo zimne - mówi Gessler o restauracji.
21.52
Sytuacja jest trudna. Pani Ewa, jedna z kucharek chce odejść. Chodzi o pieniądze i słowo "dziękuję", którego nigdy nie usłyszała od szefów.
21.50
Drugiego dnia Magda Gessler bardziej pozna kucharki. W restauracji jest wyjątkowo więcej gości, Gessler sprawdzi jak kucharki radzą sobie w kuchni. Gessler dowiaduje się, że czasem w restauracji w jednym momencie jest tylko jedna kucharka!
Zobacz: Magda Gessler nie gotuje w domu, bo ma kucharkę
21.49
Magda Gessler stwierdza, że w restauracji jest zdecydowanie za drogo. Gessler pochwaliła kucharki słowami: "Coś tam w głowie macie".
21.40
Gessler próbuje także pierogi - Są geriatryczne - mówi Gessler.
21.39
A potrawka z cielęciny?
- Pyszne, domowe danie. Pyszne pure, cielęcina, danie na 5 z plusem!- komentuje Gessler.
21.35
Gessler zamawia tatara, cielęcinę i barszcz z kołdunami. Dania będą smakować Magdzie Gessler?
- Ile cebuli! Ale jakość mięsa jest fantastyczna - mówi Gessler o tatarze. - Tatar jest dobry.
- Ale biały barszcz! Woda z cukrem, dużo octu - mówi Gessler o barszczu. - Kołduny twarde jak cholera.
Okazuje się, że barszcz jest zrobiony z zakwasu i koncentratu buraczanego.
21.32
Właścicielką restauracji jest pani Ewa, która skarży się na mniej klientów. Pan Stanisław prowadzi restaurację z panią Ewą, jest jej bratem. Co jest problemem restauracji? Być może brak zmian, brak ruchu, "zaspanie".