Kuchenne rewolucje, odcinek 12. Chińska restauracja, wietnamski kucharz i prawdziwy SAJGON!

2014-11-20 11:13

W chińskiej knajpie w Grajewie gotuje wietnamski kucharz. Gości nie ma, są za to długi i płacząca z nerwów właścicielka. Jednym słowem prawdziwy sajgon. Magda Gessler da radę?

W niewielkim Grajewie o pracę bardzo trudno, dlatego młoda i energiczna Angelika wzięła sprawy w swoje ręce i postanowiła sama stworzyć sobie miejsce pracy. Uznała, że mieszkańcom jej miasta brakuje kuchni orientalnej. Zdobyła dotację z Urzędu Pracy, zaciągnęła kredyt i otworzyła niewielką restaurację o egzotycznej nazwie "China Food". Przez 2 lata w chińskiej restauracji gotował... wietnamski kucharz. Ale klientów chińsko-wietnamskie klimaty nie przyciągały - knajpa świeciła pustkami, a długi rosły, więc właścicielka musiała zwolnić kucharza z Wietnamu i sama przejęła stery w kuchni.

Niestety szybko okazało się, że to był gwóźdź do trumny "China food". Teraz króluje tam glutaminian sodu i sztuczne barwniki. Ale nawet takie oszczędności nie były w stanie wyrównać strat jakie przynosi restauracja. Wyjście z beznadziejnej sytuacji może znaleźć tylko Magda Gessler! Ale właścicielka pokaże pazurki i tak łatwo nie pójdzie. Czy rewolucja w Grajewie się uda?

Kuchenne rewolucje odcinek 12 w czwartek, 20 listopada, od godz. 21.30 w TVN. Zapraszamy na relację na żywo na Se.pl.

Zobacz: Top Chef 3, odcinek 11. Kto odpadł? Co działo się w programie?

ZAPISZ SIĘ: Codziennie wiadomości Super Expressu na e-mail

Player otwiera się w nowej karcie przeglądarki