<<ABY ZOBACZYĆ NAJNOWSZE WPISY, WCIŚNIJ Ctrl+F5>>
22.33 To już koniec 12. odcinka "Kuchennych rewolucji" Magdy Gessler. Na kolejne metamorfozy restauracyjne w wykonaniu Gessler zapraszamy już za tydzień o 21.30!
22.30 Magdzie Gessler nie wszystko przypadło do gustu. Ciasto jest za cienkie, a wnętrze pierogów zanadto wypełnione powietrzem. - Z tej mąki będą pierogi, czyli będą pieniądze, jeżeli wszyscy nauczą się wyrabiać cienkie ciasto - podsumowuje Magda Gessler.
22.28 Po kilku tygodniach Magda Gessler wraca sprawdzić, czy "Pierożkarnia" przynosi zyski, a dania są nadal smaczne. Pani Barbara (mama Angeliki) wyznała, że obroty restauracji zdecydowanie wzrosły, a Angelika każdego dnia wstaje do pracy z werwą.
22.25 W "Pierożkarni" są juz pierwsi goście! Tymczasem pracownicy bawią się w najlepsze... obsypując się wzajemnie mąką!
22.20 Angelika z mamą ruszają z kołdunami na podbój Grajewa! Kobiety zapraszają mieszkańców miasta do zupełnie nowej restauracji.
Zobacz: Kuchenne rewolucje, odcinek 12. Chińska restauracja, wietnamski kucharz i prawdziwy SAJGON!
22.10 PRZERWA REKLAMOWA
22.07 Podstawowym składnikiem pierogów jest mąka. Dlatego Magda Gessler zabiera wszystkich pracowników do pobliskiego młyna, aby pokazać im proces powstawania mąki od podstaw.
Tymczasem w restauracji trwa ogromny remont. Wnętrze lokalu zmienia się nie do poznania! Czy tak samo zdarzy się w przypadku menu?
22.05 Koniec z chińszczyzną. Miejsce ryżu i grzybów Mun zajmą... pierożki! Od tej pory lokal będzie nosił wdzięczną nazwę "Pierożkarnia".
22.03 Angelice opadły emocje. Czas na popis kulinarnych umiejętności każdego z pracowników. Kucharze przygotowali autorskie pierogi, m.in. z ziemniakami oraz malinami i aronią.
22.00 Angelika pokłóciła się z mamą, która dawała jej rady na temat zatrudnienia nowej kucharki. Zbuntowana właścicielka restauracji ucieka z lokalu i odjeżdża z piskiem opon!
21.57 Co za metamorfoza! Chińszczyznę zastąpią pierogi i barszcz z kołdunami. Angelika rozpoczyna poszukiwania kucharki, która poradzi sobie z polską kuchnią.
21.55 Magda Gessler robi porządek w restauracji. Zrywa chińskie ozdoby i wyrzuca rozpoczęte przyprawy. - Glutaminian sodu to trucizna - poucza restauratorka.
21.50 Angelika nie wytrzymuje nerwowo i zaczyna płakać. Czy młoda włascicielka upadającej restauracji podniesie się po porażce? - Najgorsza chińska kuchnia, jaką jadłam w życiu! To nie jest chińska kuchnia, to jest polska wyobraźnia o chińskiej kuchni - komentuje Gessler.
21.40 PRZERWA REKLAMOWA
21.37 Czas na drugie danie - makaron sojowy. Okazało się, że kucharz w ogóle nie używa soli! - To jest niejadalne! - bulwerusje się Magda Gessler.
21.35 Aby ratować restaurację, Angelika wzięła wiele pożyczek. Niestety, w lokalu wciąż pusto...
Magda Gessler poprosiła właścicielkę o glutaminian sodu i zlożyła pierwsze zamówienie - kurczak po chińsku i warzywa z pędami bambusa.
21.30 Magda Gessler ratuje chinską restaurację w Grajewie. Właścicielką knajpy jest 25-letnia Angelika. W ratowaniu podupadłej restauracji silnie wspiera ją mama - pani Barbara.
ZAPISZ SIĘ: Codziennie wiadomości Super Expressu na e-mail