Kuchenne rewolucje, odcinek 12. Relacja NA ŻYWO na Se.pl. Magda Gessler zmieniła chińską knajpę w prawdziwą pierożkarnię

2014-11-20 23:47

Magda Gessler ratuje kolejną restaurację, tym razem chińską. Czy odniesie sukces? Zapraszamy na relację na żywo z "Kuchennych rewolucji" Magdy Gessler.

<<ABY ZOBACZYĆ NAJNOWSZE WPISY, WCIŚNIJ Ctrl+F5>>

22.33 To już koniec 12. odcinka "Kuchennych rewolucji" Magdy Gessler. Na kolejne metamorfozy restauracyjne w wykonaniu Gessler zapraszamy już za tydzień o 21.30!

22.30 Magdzie Gessler nie wszystko przypadło do gustu. Ciasto jest za cienkie, a wnętrze pierogów zanadto wypełnione powietrzem. - Z tej mąki będą pierogi, czyli będą pieniądze, jeżeli wszyscy nauczą się wyrabiać cienkie ciasto - podsumowuje Magda Gessler.

22.28 Po kilku tygodniach Magda Gessler wraca sprawdzić, czy "Pierożkarnia" przynosi zyski, a dania są nadal smaczne. Pani Barbara (mama Angeliki) wyznała, że obroty restauracji zdecydowanie wzrosły, a Angelika każdego dnia wstaje do pracy z werwą.

22.25 W "Pierożkarni" są juz pierwsi goście! Tymczasem pracownicy bawią się w najlepsze... obsypując się wzajemnie mąką!

22.20 Angelika z mamą ruszają z kołdunami na podbój Grajewa! Kobiety zapraszają mieszkańców miasta do zupełnie nowej restauracji.

Zobacz: Kuchenne rewolucje, odcinek 12. Chińska restauracja, wietnamski kucharz i prawdziwy SAJGON!

22.10 PRZERWA REKLAMOWA

22.07 Podstawowym składnikiem pierogów jest mąka. Dlatego Magda Gessler zabiera wszystkich pracowników do pobliskiego młyna, aby pokazać im proces powstawania mąki od podstaw.

Tymczasem w restauracji trwa ogromny remont. Wnętrze lokalu zmienia się nie do poznania! Czy tak samo zdarzy się w przypadku menu?

22.05 Koniec z chińszczyzną. Miejsce ryżu i grzybów Mun zajmą... pierożki! Od tej pory lokal będzie nosił wdzięczną nazwę "Pierożkarnia".

22.03 Angelice opadły emocje. Czas na popis kulinarnych umiejętności każdego z pracowników. Kucharze przygotowali autorskie pierogi, m.in. z ziemniakami oraz malinami i aronią.

22.00 Angelika pokłóciła się z mamą, która dawała jej rady na temat zatrudnienia nowej kucharki. Zbuntowana właścicielka restauracji ucieka z lokalu i odjeżdża z piskiem opon!

21.57 Co za metamorfoza! Chińszczyznę zastąpią pierogi i barszcz z kołdunami. Angelika rozpoczyna poszukiwania kucharki, która poradzi sobie z polską kuchnią.

21.55 Magda Gessler robi porządek w restauracji. Zrywa chińskie ozdoby i wyrzuca rozpoczęte przyprawy. - Glutaminian sodu to trucizna - poucza restauratorka.

21.50 Angelika nie wytrzymuje nerwowo i zaczyna płakać. Czy młoda włascicielka upadającej restauracji podniesie się po porażce? - Najgorsza chińska kuchnia, jaką jadłam w życiu! To nie jest chińska kuchnia, to jest polska wyobraźnia o chińskiej kuchni - komentuje Gessler.

21.40 PRZERWA REKLAMOWA

21.37 Czas na drugie danie - makaron sojowy. Okazało się, że kucharz w ogóle nie używa soli! - To jest niejadalne! - bulwerusje się Magda Gessler.

21.35 Aby ratować restaurację, Angelika wzięła wiele pożyczek. Niestety, w lokalu wciąż pusto...

Magda Gessler poprosiła właścicielkę o glutaminian sodu i zlożyła pierwsze zamówienie - kurczak po chińsku i warzywa z pędami bambusa.

21.30
Magda Gessler ratuje chinską restaurację w Grajewie. Właścicielką knajpy jest 25-letnia Angelika. W ratowaniu podupadłej restauracji silnie wspiera ją mama - pani Barbara.

ZAPISZ SIĘ: Codziennie wiadomości Super Expressu na e-mail

Player otwiera się w nowej karcie przeglądarki