„Kuchenne rewolucje” odcinek 2. Magda Gessler zawitała do Bufetu Country w Kobiurze. Ale niestety zamiast powiewu Ameryki i wielkiego świata zastała żurek i swojskie flaczki. Na szczęście udało jej się przekonać właściciela knajpy Adama do zmian! Poniżej znajduje się zapis relacji online z programu.
Najnowsze wiadomości zobaczysz po naciśnięciu F5.
22.22 Jej kolejna wizyta w tym miejscu sprawiła jej przyjemność, dania jej smakowały, wszystkie oprócz... żeberek! Okazało się, że więcej było kości niż mięsa. Ale i tak rewolucję można uznac za udaną!
22.20 Kuchenna rewolucja udała się! Gessler byla zadowolona z przemiany Bufetu Country.
22.17 Na grillu przygotowywano hamburgery, a robiła je sama mistrzyni. Goście byli zachwyceni odmianą. Zeberka też smakowały.
22.11 Po wielkiej rewolucji Bufet Country zmienił się nie do poznania. Na ścianach zamiast nudnych kolorów pojawiła się kratka rodem z cowboy'skich koszuli.Klienci byli zachwyceni!
22.09 Zrobiona została też zupa meksykańska z papryką, fasolą i kukurydzą na mięsie.
22.08 Została zrobiona marynata do żeberek, użyto do niej m.in. cukru i przypraw.
22.07 Prace remontowe zaczęto też na sali restauracyjnej.
22.06 Mięso kupione przez Gessler wylądowało w garnku! magda Gessler pokazała też, jak nie robić hamburgerów.
22.04 Gessler wymysliła, że w bufecie będzie płatna tylko pierwsza kawa, a dolewki będą gratis. Będą też świeże hamburgery. Po zakupu Gessler wybrała sie z personelem
22.02 Gessler skontaktowała się nawet z kierowcami tirów, poinformowała ich, że soczyste hamburgery będą mogli niebawem zjeść w Bufecie Country! Gessler wpadła na pomysł, by przed barem postawić grill.
22.01 Pojawiły się łzy, właścicielka nie wytrzymała!
22.00 Klient, który chciał kupić surówkę został przegoniony przez Gessler: "Dajecie mu sałatkę z kurzem?" "Z kurzem z dwóch miesięcy?!"
21.58 Później było jeszcze gorzej! A po kuch zaczęły fruwać patelnie! Kran jest "Cały w gównie od tłuszczu" krzyczała restauratorka.
21.56 W kuchni Gessler odkryła brud! Rozwaliła nawet tablice z menu, które wisiąły nad ladą: "To się dziennie nasypie do tej marchewki". Gessler zaczęła sprzątać i to z wielkim hukiem!
21.55 "Co was napadło, by zrobić takie brzydadło?" pytała Gessler. "Co u was jest takiego amerykańskiego?". gessler zarzuciła, że wszystko w kuchni jest sztuczne, a każde danie to cała tablica chemiczna.
21.53 Personel wierzył, że po wizycie sławnej restauratorki będzie lepiej.
21.52 Kolejny hamburger został podany, "To nie jest hamburger amerykański, ale k*** kotlet niemeicki" zawyrokowała magda Gessler.
21.50 Gessler wzięła w obroty właścicieli. Ale oni bronili się, że nikt nie mówił, że w restauracji ma być po amerykańsku.
21.41 Stek też nie spodobał się Gessler. Czy w końcu coś przypadło jej do gustu? Kolejny hamburger też został odesłany, bo majonez nie był posmarowany po bułce.
21.40 Znów pudlo, ma być majopnez a nie sos hamburgerowy, bo zdaniem Gessler takiego sosu nie ma.
21.38 "Pani zrobi hamburgera tak jak się robi" rzuciła tylko na widok talerza. W kuchni wszyscy zastanawiali się co to znaczy amerykański hamburger.
21.37 "Jak spieprzyć pomidorową? Dodać rozgotowany makaron" podsumowuje Gessler zupę, którą dostała.
21.36 Gessler od razu zwróciła uwagę, że bufetowa siedzi przy kasie a nei stoi. Na flaki zareagowała: "Śmierdzi gównem".
21.34 "Śmierdzi na zewnątrz spalonym serem" stwierdziła Gessler jeszcze przed wejściem do restauracji. Po wejściu nie było lepiej. "Bar przydrożny, ale country tu nie ma". Gessler zamówiła pomidorową, flaki, stek i hamburgera.
21.32 Magda Gessler zawitała na Śłąsk do Bufetu Country. Jednak zamiast Ameryki odkryła byle co. Bufet to własność małżęństwa Adama i Moniki. Oboje kochają Stany, ślub wzięli w Las Vegas. Niestety, USA nie widać w restauracji, jest za to żurek śląski i flaki.
ZAPISZ SIĘ: Codziennie wiadomości Super Expressu na e-mail
Zobacz: Kuchenne rewolucje odc.2. Gessler KLNIE jak szewc! "To jest kotlet K**A niemiecki!".