- Mieszczący się w Rudzie Śląskiej "Zajazd Rudzki" to lokal z trzydziestoletnią tradycją. Niegdyś bardzo popularne miejsce, dziś świeci pustkami. Na co dzień gotuje się tu tylko dla szefa – prezesa Stanisława - czytamy na tvnplayer.pl.
Pan Stanisław bardzo chce zmienić sytuację Zajazdu, ale niechętnie inwestuje pieniądze, np. nie kupuje potrzebnych produktów.
Gęś, śledzie, rolada czyli dobre domowe jedzenie. Goście podczas kolacji byli zachwyceni tymi smakami.
Jak Bufet Rulandia wygląda po Kuchennych Rewolucjach?
Zajazd Rudzki to teraz Bufet Rulandia!
- Rozbudowane menu zostało nieco okrojone, nadal bazuje na potrawach mięsnych, głównie roladach. A te są jedynie unowocześnione, i tak poza tradycyjnymi znajdziemy roladę z piersi kaczki i gęsi, roladę wieprzową z serem, czy różnego rodzaju mięsne różki faszerowane kapustą, grzybami oraz innymi dodatkami - czytamy na stronie rudaslaska.com.